Geloof.nu – methode voor geloofsonderwijs

geloofnu_logo_uitgewerkt

GELOOF.NU biedt materiaal in beeld en eenvoudige taal . Eenvoudig, voor als je het soms moeilijk vindt. Er zijn vier beeldboeken, het boek Dit geloof ik! en er zijn drie kaarten. Daarnaast biedt GELOOF.NU materiaal voor reguliere groepen.

Beeldboeken

Beeldboek 1 – 4 biedt catecheseonderwerpen eenvoudig aan. Elke les bevat een makkelijke bijbelnavertelling en lesstof. Afbeeldingen ondersteunen de tekst. In elke les is het ‘ikje’ aanwezig, een figuurtje waarmee de gebruiker zich kan identificeren en die emoties zichtbaar maakt. Op de site www.geloof.nu staan opdrachten bij de beeldboeken. Achterin elk beeldboek staat informatie voor de catecheet.

Parallel

De Beeldboeken 1 – 3 lopen parallel aan Tekstboek 1 – 3 (regulier) en bieden daarmee de mogelijkheid tot gezamenlijke catechese, incidenteel dan wel als regel.

Inhoud

Beeldboek 1 gaat vooral over wie God is, Beeldboek 2 over het leven en werk van Jezus, Beeldboek 3 behandelt het Onze Vader en in Beeldboek 4 komen de 10 geboden aan de orde. Voor andere onderwerpen in deze boeken, zie de inhoudsopgave:
Voor de inhoud van Beeldboek 1 t/m 4, klik hier.
Inhoudsopgave Beeldboek 1
Inhoudsopgave Beeldboek 2
Inhoudsopgave Beeldboek 3
Inhoudsopgave Beeldboek 4

Preview

Om een indruk te krijgen van beeldboeken kunt u klikken op deze links:
Beeldboek 1 les 1
Beeldboek 3 les 9
Beeldboek 3 les 10

bb1 klein
bb1 klein
bb1 klein
bb1 klein

 

DIT GELOOF IK!

In dit boek staat een samenvatting van geloven met nog veel meer beeldmateriaal. Naast de basisinhoud van de 12 artikelen, komt aan de orde belijdenis doen, hoe je moet geloven, wat avondmaal vieren is en leven met een beperking. Ook van dit boek staan opdrachten op de site GELOOF.NU. Dit boek is te gebruiken als belijdenisboek, maar ook als start en introductie op geloof(sonderwijs).

Voor de inhoud van Dit geloof ik! Inhoudsopgave - Dit geloof ik!
Voor een preview:  Preview - Dit geloof ik!

dit geloof ik k

 

Drie kaarten

GELOOF.NU biedt drie kaarten aan, de wetskaart (10 geboden), de gebedskaart (Onze Vader) en de belijdeniskaart (12 artikelen). De inhoud van deze kaarten wordt gratis beschikbaar gesteld in de vorm van een presentatie voor gebruik in diensten.

Klik hier voor presentaties van de kaarten, met en zonder aanvullende tekst.

 

Muziek

Bij de belijdeniskaart is bovendien muziek beschikbaar om de korte belijdenis te kunnen zingen. De melodie is van Elly Zuiderveld, de accoordnotatie met tegenstem van Daniëlle de Rover en de harmonisatie van Jorrit Woudt. Leuk om als gemeente aan te leren en geregeld te gebruiken in diensten!

Muziek: accoorden en tegenstem: klik hier.
Harmonisatie: klik hier.

GELOOF.NU blijft actief rond eenvoudig materiaal. Uw wensen en suggesties kunt u mailen naar info@geloof.nu.

FB icoon GeloofNUVolg GELOOF.NU op facebook: www.facebook.com/Geloofnu

 

bij belijdenislied

 

Ik geloof:
God de Vader heeft mij gemaakt.
Jezus redt mij.
De heilige Geest geeft mij geloof.
Ik ben een kind van God.

(Tekst van de korte geloofsbelijdenis,
te zingen met de gemeente.)