Wetenschap in Gods wereld

 

‘Vertel mij wat – samen ontdekken wat God gedaan heeft’

Kinderen en jongeren lezen boeken over dino’s, aardlagen en fossielen en hebben vragen die ze niet vanuit de Bijbel beantwoord krijgen.

Corien Oranje heeft OER geschreven met Gijsbert van den Brink (hoogleraar Theologie en Wetenschap) en Cees Dekker (gespecialiseerd in nanotechnologie). OER is een toegankelijk boek waarin ze de schepping verbindt met de evolutietheorie. “We hopen mensen te bereiken die worstelen met de vraag: hoe kun je geloof en wetenschap tegelijk serieus nemen?” In dit dossier een gesprek met haar.

 

Fysisch geograaf drs. Hans Hoogerduijn wil niet met leugen de waarheid overeind houden en neemt de eerste twaalf hoofdstukken van het Scheppingsverhaal letterlijk. Volgens hem kunnen de dino’s, aardlagen en fossielen binnen het kader van de Bijbelse geschiedenis zijn ontstaan en is de evolutie zeer ongeloofwaardig, zo niet onmogelijk.
Hanna Holwerda is actief op het snijvlak van kinderen, geloven, geloofsoverdracht, natuur en science en schrijft kinderboeken vol leuke weetjes, experimenten, opdrachten. Als het gaat over de schepping laat ze kinderen zelf op zoek gaan naar antwoorden en moedigt aan om dit avontuur samen met ouders aan te gaan: “Ga samen op zoek want wij weten het antwoord ook niet maar laat je verwonderen hoe mooi alles door God gemaakt is!” Martinus Bos stelt haar vragen en dit is ook te zien op Beleefmee.nl.

 

 

Wetenschap in Gods wereld