Met de Bijbel aan de slag

Wanneer ontstond het nieuwe testament, wat zijn evangeliën? Weet je hoeveel brieven Paulus heeft geschreven? En aan wie? Wie was Onesimus en wat schrijft Paulus over hem? Wat gebeurde er met Stefanus en wanneer zijn er eerste gemeenten gekomen? Wat deden vrouwen toen in de kerk en wist je dat Priscilla zendeling was?

In Met de Bijbel aan de slag komen er veel weetjes en feiten over de Bijbel voorbij. Ben jij ongeveer 10 of 11 jaar, dan kun je thuis of in de kerk met dit boek aan de slag. Je leert basiskennis uit het Nieuwe Testament door verschillende opdrachten en activiteiten uit te voeren. Met deze basiscatechese worden tieners gestimuleerd om de bijbel te ontdekken. Het is aantrekkelijk gemaakt zodat het passend is bij de ontwikkeling van jonge tieners. Ze zijn leergierig en willen ontdekken hoe het zit. In 25 lessen worden de evangeliën en de brieven uit het Nieuwe Testament behandeld aan de hand van tekst-informatie, verwerkingsvragen, spelelementen en opdrachtjes.


Ontwikkeld door ds. Jelle Nutma (CGK Drachten), Jorien Beunk, Anita Harink, Machiel Oppenhuizen en Marjan Rozema. Met illustraties van Alexander ten Berge.

Kijk in de webshop van Kerkpunt om dit boekje te bestellen


Deze basiscatechese is voor 10 en 11 jarigen geschreven om de Bijbel te ontdekken. Het is aantrekkelijk gemaakt zodat het passend is bij de ontwikkeling van jonge tieners. Ze zijn leergierig en ze willen ontdekken hoe het zit. In 25 lessen wordt elk Bijbelboek uit het Oude Testament behandeld aan de hand van tekst-informatie, verwerkingsvragen, spelelementen en opdrachten.

Weet je wie Nehemia en Ezra waren? Wat zijn profeten? Wanneer werd de Bijbel eigenlijk gemaakt, en wat gebeurde er met Ruth? Nieuwsgierig hoe Hizkia met God praat?

In “Met de Bijbel aan de slag” komen er veel van deze weetjes en feiten over de Bijbel voorbij. Ben jij ongeveer 10 of 11 jaar dan kun je thuis of in de kerk met dit boekje aan de slag. Je leert basiskennis uit het Oude Testament door verschillende opdrachten. Er staan veel grappige tekeningen in het boek.

 
Ontwikkeld door ds. Jelle Nutma (CGK Drachten), Jorien Beunk en Anita Harink (jeugdwerkadviseurs bij de CGJO) Machiel Oppenhuizen (bestuurslid CGJO) en Marjan Rozema (projectleider CGJO). Met illustraties van Alexander ten Berge.

2023 Een gezamenlijke uitgave van Jongbloedmedia en CGJO

Kijk in de webshop van Kerkpunt om dit boekje te bestellen