Dossier Doe NORMaal – #MeToo

 

Door de aandacht voor #MeToo zijn we bewuster geworden van dingen die niet door de beugel kunnen. En we vinden het heel normaal dat nee nee is en ja ja… hoewel?!

 

 

WegWijs
Samen met Beleefmee.nl en Steunpunt Bijbelstudie die haar themanummer WegWijs van juni 2022 heeft gewijd aan dit onderwerp, heeft Opkijken dit mini-dossier gevuld met meer materialen over ‘Doe NORMaal #MeToo’. En wij bieden je de mogelijkheid om de WegWijs gratis aan te vragen!

 

Praat erover
Door open te zijn over dit onderwerp hopen wij jou te bemoedigen. Maar het kan ook veel losmaken als je geconfronteerd werd of wordt met seks of met seksuele handelingen tegen je wil. Wij willen je aanmoedigen om erover te praten en het zwijgen te doorbreken. Het is belangrijk om hulp te zoeken. Daarom wijzen we je graag op het Centrum Seksueel Geweld, waar meer informatie te vinden is. En bid om kracht en moed. Misschien is er in jouw omgeving een wijze gelovige die naar je luisteren kan, met je meebidt en hulp biedt. Ook als je een moeilijke worstelingen op geloofsgebied doormaakt, God is met je.

 

MeToo