Hoorspel over Bijbelverhalen

Heb je een lange autorit? Zoek je met je gezin een alternatief voor het Bijbel lezen aan tafel? Of wil je iets aanzetten tijdens het spelen thuis of het fruitmoment in de klas? 


De Bijbel om je oren
is een hoorspel voor kinderen over Bijbelverhalen. Vertelling, gekke stemmetjes, dialogen, liedjes, checkvragen zodat de kinderen het antwoord mee kunnen roepen, humor en natuurljk het Bijbelverhaal zelf. Dit hoorspel sleept kinderen aan hun oren mee, het Bijbelverhaal in.
De Bijbel om je oren willen Bijbelverhalen dichter bij kinderen van nu brengen. Zodat kinderen de verhalen zelf kunnen beleven en het verhaal even dichtbij komt. Henk Doest (pianist en producer) en Anneke Doest (theatermaker) maken dit hoorspel samen. Inmiddels hebben ze al heel wat afleveringen gemaakt. Een aflevering duurt tussen de 8 en 10 minuten. Er zijn twee series over Daniël, een serie over Noach en een serie over Ontmoetingen met Jezus. In die laatste serie staat steeds één Bijbelverhaal centraal, zoals bijvoorbeeld de jongen met brood en vis, de dochter van Jaïrus en de 10 melaatsen.
Kinderen zijn heel enthousiast: ze komen de auto niet meer uit omdat ze eerst de aflevering af willen luisteren. Of ze kopen van hun zakgeld een tweede serie. Zinnetjes uit het hoorspel worden opgenomen in het taalgebruik van het gezin. En inhoudelijk wordt er ook goed op gereageerd door ouders. Ze genieten vaak stiekem net zo hard mee.
Werk je dus met kinderen of heb je zelf kinderen? Check dan De Bijbel om je oren eens. Hoe? Vraag een gratis aflevering aan via de website debijbelomjeoren.nl en krijg op die manier een indruk. Je kunt via de website ook een losse serie kopen en je kunt lid worden. Dan krijg toegang tot alle afleveringen via de bijbehorende app.
Daarnaast zijn er bij de series napraatvragen en opdrachten beschikbaar om samen nog eens door te praten over het Bijbelverhaal.
Kijk voor meer informatie op debijbelomjeoren.nl
Voor vragen: info@debijbelomjeoren.nl