Samen eten, bidden, vieren

Samen eten, bidden, vieren
Kringmateriaal voor de hele gemeente
Onder de naam “samen eten, bidden, vieren” geeft Dit Koningskind een map uit met materialen voor zes kringavonden.
De inspiratie voor dit materiaal komt van Jean Vanier, christelijk filosoof en stichter van de Ark gemeenschappen. Hij wijst op het vitale belang van samen eten, bidden en vieren om verbondenheid met elkaar te ervaren.
Het materiaal is bedoeld voor iedereen. Het maakt niet uit of je wel of niet met een beperking of (chronische) ziekte leeft. God geeft ons immers aan elkaar om samen dichter bij Hem te komen.

Elk hoofdstuk bestaat uit een korte inleiding aan de hand van een Bijbeltekst. Er zijn bijbehorende vragen en opdrachten geformuleerd die helpen een gesprek op gang te brengen. Dat gesprek kan heel inhoudelijk zijn maar dat hoeft niet. Door samen te zijn en het gezellig te hebben, leer je elkaar ook beter kennen. Er ontstaat nog makkelijker verbinding door ondertussen samen te eten. Daarom zijn er voor elke avond eenvoudige (en van te voren te bereiden) recepten toegevoegd. In elk hoofdstuk staan tenslotte vragen en suggesties ter voorbereiding op het gebed.

De predikanten G. Zomer (GKv Houten) en L.H.Th. Kooij (GKv Nieuwleusen) hebben de inleidingen geschreven. J.P. Mostert (bestuurslid Dit Koningskind) heeft de recepten daarbij verzorgd.
De avonden hebben de volgende thema’s:
– Eeuwige jeugd
– Veelkleurigheid
– Welkom Thuis
– Het Familiediner
– Vasten
– Delen maakt rijk

Bestellen van dit materiaal kan via info@ditkoningskind.nl.
Vermeld bij de bestelling: naam, doel van gebruik, aantal, kerkgenootschap, adres.

Category: Mensen met een verstandelijke beperking
Breng me op de hoogte van aanpassingen