Profetie

 

 

Profetie, wat moet je ermee? Komt het vandaag voor? Profeteert een dominee als hij preekt? En wat is die profetie dan?

 

“Profetie is wel ‘Gods nu-woord’ genoemd. Het gaat dan om de toespitsing van Gods Woord in Christus op iemands persoonlijke situatie of op een maatschappelijke situatie. Profetie maakt zo het geopenbaarde heilsgeheim concreet”, laat Hans Burger weten.

Hij is docent systematische theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen en schrijver van het hoofdartikel over profetie in WegWijs, het blad van het Steunpunt Bijbelstudie. Binnen zijn vakgebied passen alle vragen die er zijn rond profetie, over bijvoorbeeld de betekenis en de inhoud van het begrip en over de relevantie ervan voor vandaag. Het is dan ook actueel thema waarover meningen behoorlijk uiteen kunnen lopen. Stel jezelf en elkaar daarom (opnieuw) de vraag wat de heilige Geest ons vandaag wil geven op het gebied van profetie.

 

In dit dossier van Opkijken.nl vind je meer boeiende materialen over dit onderwerp en op Beleefmee.nl (net als Opkijken onderdeel van LPB media) zijn video’s te vinden, bijvoorbeeld over ‘De kleine profeten’. En vergeet niet de WegWijs ‘Profetie’ gratis aan te vragen!

 

LPB media werkt samen met Steunpunt Bijbelstudie om jou deze materialen te kunnen aanbieden zodat je dit kunt gebruiken in gezin, kring- of verenigingsverband of voor persoonlijke geloofstoerusting.

 

 

 

Profetie