Genade

Benodigdheden:

 

Introductie:

Praat met de deelnemers over hun broers en zussen. De deelnemers pakken voor elke broer of zus 1 pion. Dit zetten ze voor zich neer.

Gesprek: Hoe heten de broers en zussen? Vind je ze aardig? Of ben je ook wel eens boos op ze geweest? Laat deelnemers op de plaatjes boos of blij wijzen hoe ze zich voelen over hun broer(s) en of zus(sen).

 

Opdracht 1: Lees samen in de Bijbel over de gelijkenis van de verloren zoon in Lucas 15:11-32 in de Bijbel in Gewone Taal of maak gebruik van deze illustraties.

 


 

Opdracht 2:
Zing samen deze liederen.

Lied: Welkom thuis

 

Lied: Uw genade is mij genoeg


 

Opdracht 3:

Verwerking:

Praat met de deelnemers over het verhaal, wat gebeurde er met beide zoons? Zijn er wel eens dingen waar jij boos over bent? Laat de deelnemers vertellen wat zij wel eens fout hebben gedaan. Of laat het hen aanwijzen door middel van de platen met daarop verkeerde dingen zoals ‘liegen, stelen, mopperen, ongeduldig zijn etc.’
Pak deze kaarten en gooi ze in de prullenbak. Leg uit: God kijkt niet meer naar jouw zonden. Dat is genade! Je kunt hierbij ook gebruik maken van de afbeelding onderaan deze pagina.

Pas het gesprek en de werkvorm aan op de mogelijkheden van de deelnemers.


 

Opdracht 4: Geschikt voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Bekijk samen dit filmpje: ‘Ben jij een goed mens?’

 

Het is een Engelstalig filmpje, als deelnemers niet kunnen lezen, vertaal ondertussen de tekst.

Opmerking: houd er rekening mee dat veel mensen met een beperking weinig zelfreflectie hebben.

 

Afsluiting:

Bid met elkaar. Vraag om vergeving voor alle verkeerde dingen die de deelnemers hebben benoemd. Dank Jezus dat Hij al deze dingen heeft vergeven. Dank God dat Hij altijd als een Vader voor ons klaar staat.

Bid voor gezinnen waar vaak ruzie is. En dat God altijd geduld heeft en vergeeft.


 

Gebruik onderstaande afbeelding tijdens de bijeenkomst.