Openbaring

 

We mogen met Johannes de hemel in kijken en zien engelen, horen wat zij zeggen en we zien een stad die uit de hemel neerdaalt… de Openbaring van Jezus Christus aan Johannes gaan ons verstand te boven.

 

Het boek Openbaring is het sluitstuk van de 66 Bijbelboeken en geen makkelijk leesbaar verhaal. Sommige mensen hebben geleerd om het boek Openbaring vooral te lezen als een boek dat gaat over de toekomst, over dingen die nog niet gebeurd zijn. Maar Openbaring gaat niet zozeer over de toekomst. Je krijgt een blik in de hemelse werkelijkheid van dit moment.

 

De vraag: ‘wanneer komt Jezus terug’ staat niet op de voorgrond. “Het is een historische beperkte blik als je de 20ste eeuw duidt als een eeuw vol met tekenen van de tijd”, zegt ds. Rutger Heij in het programma Denk eens mee op Beleefmee.nl. Daar zijn ook drie lezingen over de openbaringen te vinden van dr. H.R. van de Kamp. De WegWijs Oktober 2022 gaat over dit thema en is in dit dossier gratis aan te vragen. Ook dit dossier biedt eveneens allerlei materialen met als doel om dit Bijbelboek voor iedere lezer toegankelijker te maken.

 

Dossier Openbaring