Wat betekent evolutie?

De evolutietheorie stelt dat diersoorten (over een periode van duizenden jaren) veranderen naar een andere diersoort. Die evolutie vindt nog steeds plaats. Bijvoorbeeld: Je laat 1000 Nederlandse vinken ergens op Antarctica los. Die vinken zijn het voedsel en de leefomgeving van Antarctica helemaal niet gewend. Ze moeten dus evolueren om te overleven. (Ze moeten andere dingen gaan eten, een schutkleur krijgen, zodat ze niet worden opgegeten door roofdieren, en nog veel meer.) De vinken die zich het beste aan Antarctica aanpassen, overleven, maar de anderen vinken dus niet. Stel nou dat 3 van de 1000 vinken het zouden overleven, en de rest niet. 2 van die vinken die het overleven, krijgen samen kuikentjes. Die kuikentjes worden dan niet meer Nederlandse vinken, maar geëvolueerde vinken. De kuikens van die vinken passen zich nog beter aan, en zo krijg je dus een nieuwe soort vink. Zo zou dat ook met mensen zijn gegaan. Natuurlijk gaat het niet zo snel als met de vinken, er zit vaak enorm veel tijd tussen.

Lees meer op wikikids.nl

 

Het geheime logboek van topnerd Tycho

Reactie van Reinier Sonneveld op een symposium (september 2015) over een jeugdboek over evolutie van  wetenschapper Cees Dekker en schrijver Corien Oranje, 

Website van Reinier Sonneveld

Het geheime logboek van topnerd Tycho

Artikel over dit boek van digitale bibliotheek voor de Nederlandse Letteren

Aanval van theïstische evolutionisten op onze kinderen, een kritische recensie op Frissewateren.nl

Hoe leg je evolutie uit aan kleuters?

Dagblad Trouw interviewde wetenschapsjournalist en moeder Floor Bal. Ze schreef een boek voor kleuters zonder de Bijbel.

Trouw, 14 maart 2018

 

Evolutietheorie voor kinderen en jongeren

Op de website van Universiteit van Gent (België) over de evolutietheorie staan drie verwijzingen naar boeken, inclusief recensie. De boeken zijn van 2001, 2007 en 2014.

Lees hier meer

 

‘Mams, we stammen toch van de apen af?’, zei onlangs een dochter tegen haar gelovige moeder. ‘Maar lieverd, hoe kom je daarbij?’, zei haar moeder. ‘Ja, dat zeggen ze op school… en er zijn boekjes waar dat in staat’.

Artikel uit 2017 Schepping, evolutie en onze kinderen – Logos Instituut

Op dezelfde website een boekje met antwoorden voor kinderen, een vijfdelige serie

Nieuw (29-11-2022) is dit boek, ‘Fossielen en de zondvloed’ Hiermee wil het Logos instituut gezinnen bereiken met Bijbelgetrouwe wetenschappelijke toerusting.

 

Terug naar themadossier

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*