Wat doe je met de discussie over schepping of evolutie?

 

Ds. Arie van der Veer

 

Met de rubriek De Bijbel Open wil ik dit keer zijdelings wijzen op een paar dingen die u kunnen helpen bij het lezen van de eerste hoofdstukken van Genesis. Verder kunnen ze u leren voorzichtig te zijn met uw oordeel.

Net als vorige week wil ik ook nu extra aandacht besteden aan de discussie die momenteel wordt gevoerd over de boodschap van de eerste hoofdstukken van Genesis.

De hoofdstukken 1 tot en met 11 van het Bijbelboek Genesis staan opnieuw volop in de belangstelling. De discussie werd jaren geleden ook al gevoerd, alleen gebeurde dat niet op het huidige niveau. De ontwikkelingen in de wereld volgden elkaar in rap tempo op. De wetenschap zat ook niet stil. Denk daarbij aan de natuurkunde, de biologie en de theologie. Laten we daar blij mee zijn.

 

 

En de aarde bracht voort

Het boek van prof. dr. G. v.d. Brink over christelijk geloof en evolutie, En de aarde bracht voort, is een heel knap boek. Voor- en tegenstanders beamen dit. Het is een geleerd, diepgravend werk. Onder aan elke bladzijde staan minstens vier noten met verwijzingen. Het boek maakte veel los. In kranten als het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad verschenen daarna interessante en leerzame commentaren.

 

Lees verder op de website van de EO

 

Terug naar themadossier

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*