PowerPoint uitbreidingen

PowerPoint is makkelijk in gebruik en er is waarschijnlijk veel meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Door eenvoudig het installeren van een uitbreiding (Add-in) gaat er een deur open naar nieuwe mogelijkheden. Een Add-In is een klein programmaatje dat zich in feite in PowerPoint nestelt waardoor het lijkt alsof het een onderdeel van PowerPoint is.

 

Hieronder volgt een overzicht van een Add-ins die voor beamteams handig kunnen zijn.

 

LiveWeb (gratis)

Met LiveWeb is het mogelijk een website realtime op te nemen in je presentatie. Het is een erg handig hulpmiddel, alleen laat de weergave van de website wel wat te wensen over. Zo worden de moderne responsive websites weergegeven in de mobiele weergave omdat de site zich aanpast aan de resolutie van de beamer. Daarbij worden op veel sites de icoontjes niet getoond.

 

 

P3 Song (gratis)

P3 Song is een add-in die speciaal voor beamteams is gemaakt. Met een invulscherm kun je een liedtekst invoeren of kopiëren die dan over meerdere dia’s wordt verdeeld.

 

 

P3 Plus (gratis)

P3 Plus is een add-in met handige uitbreidingen op de standaard functionaliteit van PowerPoint. De website is in het engels.

 

 

P3 Worship (gratis)

P3 Worship is een add-in die ook speciaal voor beamteams is gemaakt. Deze add-in helpt je bij het aanleggen van een eigen liederendatabase en maakt PowerPoint dia’s van lied- en bijbelteksten. Je kunt ook liederen en bijbels van OpenSong importeren.

 

Tabs for Powerpoint (€ 11,50)

Als je vaak veel presentaties tegelijkertijd open hebt, is Tabs for Powerpoint een erg handig hulpmiddel om snel van de één naar de andere presentatie te gaan. Voor elke geopende presentatie is een tab zichtbaar waarmee je een presentatie kunt selecteren of verwijderen. Je kunt ook alle presentaties in één keer sluiten.

Naast de tabs, waarvan je de layout zelf kunt instellen, biedt deze Add-in ook de mogelijkheid om groepen van favoriete presentaties samen te stellen en te beheren. Erg handig als je veel standaard sjablonen en presentaties gebruikt.

Het enige nadeel is dat deze add-in niet gratis is. Je mag hem 30 dagen gebruiken, daarna moet je registreren voor € 11,50.

 

 

Youtube Video Wizard (gratis)

Met de YouTube Video Wizard kun je vrij eenvoudig een filmpje van YouTube in je presentatie opnemen. Je geeft de link naar het filmpje en een paar instellingen op en het filmpje kan gepresenteerd worden. Helaas krijg je vóór het afspelen wel een waarschuwingsschermpje van PowerPoint waarin je moet aangeven of je inhoud kent of niet. En verder moet je er rekening mee houden dat YouTube wel eens wat reclame aan het filmpje toevoegt.

 

Web Video Player (gratis)

Ook dit is een gratis Add-in voor het afspelen van filmpjes in PowerPoint 2013 en hoger. Deze Add-In ondersteunt ook filmpjes van vimeo.

 

Weet jezelf nog een leuke of handige Add-in, laat het ons dan weten!