Beamerlamp

Hoelang een beamerlamp mee gaat is afhankelijk van verschillende factoren. Hoe is de lamp geïnstalleerd, hoe wordt koele lucht opgenomen en hete lucht afgevoerd? Wanneer dit niet goed geregeld is, kan de levensduur van de lamp verminderen en kan ook de projector beschadigd raken.

 

Om beschadiging te vermijden is het belangrijk om de beamer nooit tijdens de afkoelperiode te verplaatsen. De ventilatoren draaien na het gebruik nog een lange tijd door om de warmte kwijt te raken. Ook wanneer de ventilatoren al gestopt zijn, is het aan te raden de beamer nog minimaal 15 minuten met rust te laten. Haal tijdens de afkoelperiode nooit de stroom van de beamer. Pas na de afkoelperiode kan de stekker uit het stopcontact.

 

Stof is slecht voor een beamer. Maak daarom regelmatig de luchtfilters van de beamer schoon. De ventilatoren voor het afkoelen trekken veel stof aan. Controleer daarom de filters na iedere 100 uur beamen of iedere maand. De hoeveelheid stof is ook afhankelijk van de ruimte waarin de beamer staat. Denk daarbij aan vloerbedenking en gordijnen.

 

Voor de langst mogelijke levensduur en alle andere informatie, raadpleeg de handleiding van de beamer.