Zowel in Amerika als in Engeland verlaten steeds meer single vrouwen de kerk. Zij zijn de grootste groep kerkverlaters in de Engelstalige landen. Ondanks dat veel van deze vrouwen door het verlaten van de kerk hun vrienden, identiteit, gemeenschap en soms zelfs hun familie verliezen, kiezen ze er toch voor om de stap te nemen. “Waarom?”, vraagt Katie Gaddini van de RELEVANT zich af.

Een paar jaar geleden was de journalist op een vrouwenconferentie in London. Hier stelde een vrouw de vraag hoe ze om kon gaan met ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de kerk. Met name single vrouwen worstelen met de ongelijkheid, omdat getrouwde vrouwen via hun man toch een bepaalde mate van inspraak hebben in gemeenten. De vraag van de vrouw op de conferentie bleef lang bij Katie hangen. “Ik had geen idee hoe veel vrouwen eigenlijk met deze vraag worstelen.”

Toen Katie Gaddini op zoek ging naar het antwoord op de waarom-vraag stuitte ze op de ontdekking dat vooral single vrouwen de kerk verlaten. “Het is geen geheim dat de christelijke kerk het huwelijk ziet als Gods ontwerp voor relaties voor de mensheid. Toch hebben veel vrouwen moeite met het vinden van een geschikte partner in de kerk. Dit komt enerzijds doordat vrouwen in de meerderheid zijn. De man-vrouw verhouding is in de meeste kerken 2 op 1 of zelfs 4 op 1. Vrouwen staan dan voor de keuze te wachten tot er toch een geschikte christelijke man op hun pad komt, of zoeken toch naar een partner buiten de kerk.

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Voor het dossier Alleengaanden, klik hier.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*