Singles in de kerk. Al een poosje loop ik rond met het idee er iets over te schrijven. Omdat ik het idee heb dat single-zijn in de gemiddelde kerk nog steeds iets is wat gezien wordt als ‘de fase voor je gaat trouwen’. En omdat ik het idee heb dat we mensen die getrouwd zijn nog steeds hoger aanslaan dan mensen die dat niet zijn.

 

Maar ja, wat schrijf je als getrouwde man over singles? Wat kan ik zeggen dat de problemen van singles goed weergeeft? En kloppen mijn vermoedens eigenlijk wel, of valt het allemaal reuze mee? Geen flauw idee.

 

Tot ik onlangs een artikel van Christina Cleveland las, met 6 tips voor getrouwde christenen om ‘om te gaan’ met single medegelovigen. En de eerste tip? Denk niet als getrouwde man over singles te kunnen schrijven. Dat ga ik dus ook niet meer proberen. Als alternatief hier een verkorte en vertaalde versie van Christina’s verhaal.

 

Klik hier voor de 6 tips aan de kerk.

Meer interessante items in het dossier Alleengaanden.

 

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*