Vraag

Zelf ben ik eind twintig en single. Over dat laatste gaat mijn vraag. In mijn gemeente heb ik het gevoel niet meer mee te tellen. Bijna alles lijkt te staan in het teken van het gezin. Zoveel aandacht gaat uit stelletjes, pasgetrouwden, opvoeding van de kinderen etc. In preken worden zeer vaak ouders aangesproken en jonge stellen. Met Kerst en andere feestdagen hetzelfde. Als je je niet alleen voelt in de kerk ga je het dan zeker voelen. Op alle manieren wordt het gezin centraal gesteld. Als ik de Bijbel lees en andere boeken over de vroege kerk, zijn de leden juist allemaal individuen die een ‘nieuwe’ familie in de gemeente vinden. Nu mijn vraag: hoe kan ik hier het beste mee omgaan, zodat ik niet ‘speciaal’ ben omdat ik alleen ben, maar me ook geen tweederangs lid voel omdat ik geen gezin heb.

 

Lees hier het antwoord dat ds. J.A. Mol op deze vraag geeft.

 

Klik hier om terug te gaan naar het dossier ‘Alleengaanden’.

 

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*