wonderlijkgemspecHet materiaal van Wonderlijk gemaakt Speciaal  biedt opvoeders van mensen met een verstandelijke beperking handvatten rond het thema seksuele vorming vanuit christelijk perspectief. De Bijbelse normen en waarden zijn de basis voor dit materiaal. Het bestaat uit een uitgebreide handleiding (map) voor begeleiders over 40 verschillende thema’s. Op de bijbehorende besloten website kunnen ze ook werkbladen en afbeeldingen downloaden en zelf aanpassen. Er is veel visueel materiaal bij, in de vorm van concrete tekeningen en foto’s om over in gesprek te gaan.

e3-jessica-geeft-mieke-harde-knuffel Print

 

Door de thema’s heen zijn vier concrete rode draden verweven. Dat zijn de kernwaarden in de thema’s.

  1. Zelfbeeld & zelfrespect
  2. Goed omgaan met jezelf & de ander
  3. Weerbaarheid
  4. Relaties & netwerk

 

 

Voor wie is het?

Dit praktische materiaal is te gebruiken voor ieder die werkt met kinderen, jongeren of volwassenen met een lichte of matige verstandelijke beperking. Je kunt dit materiaal gebruiken zolang je met je leerling/cliënt via woorden kunt communiceren. In de thema’s wordt onderscheid gemaakt tussen laag en hoog niveau, waarbij we grofweg uitgaan van matige verstandelijk beperkt en licht verstandelijk beperkt. Om het materiaal te gebruiken is nodig om een licentie aan te vragen.

Voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking is nog een vervolgtraject bezig.

 

Door wie is het gemaakt?

Driestar educatief heeft Wonderlijk gemaakt Speciaal ontwikkeld, in nauwe samenwerking met het hele werkveld van speciaal onderwijs en woonvoorzieningen.

Driestar educatief is een organisatie voor het protestants-christelijk en reformatorisch onderwijs in Nederland.

 

Eerste indruk

Hier kunt u een indruk krijgen van hoe de thema’s en de werkbladen er uit zien.

Download hier het document als pdf om te printen (Deel-E-Grenzen.pdf)

 

Meer informatie?

Kijk op www.wonderlijkgemaakt.nl/speciaal voor meer informatie en een indruk van het materiaal. Daar kun je ook contact opnemen of een offerte op maat aan te vragen.

 

 

Categorie:

Verkering

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*