Kletslessen’
“Leerlingen leggen vaak uit, dat de lessen godsdienst kletslessen zijn. Maar we kletsen niet zomaar wat over koetjes en kalfjes”, zegt Jennie Willems, docent godsdienst, mentor 2HV van het Gomarus College Assen. “Omdat we het belangrijk vinden dat de leerling het/hun geloof doordenken worden er veel vragen gesteld. In eerste instantie door de docent, maar al snel gaan leerlingen zelf heel veel vragen stellen. Dit gebeurt n.a.v. onderwerpen uit het lesboek, maar ook door wat er gebeurt in het leven van onze leerlingen.”

 

Thuisonderwijs
“In de periode van thuisonderwijs missen we dit ‘geklets’ enorm. Daarom zijn er dagopeningen gemaakt die aan het begin van elke dag, bij de eerste online les even kort aandacht krijgt”, legt Jennie uit. “Hierin wordt altijd een vraag aan de leerling persoonlijk gesteld wordt. Via chat wordt hierop gereageerd, wat weer mooie ‘gesprekken’ oplevert.”

Samen met haar collega Henriëtte Janssen die de lay-out verzorgt, heeft Jennie in mei 2020 de dagopeningenserie ‘Vrijheid’ gemaakt: “Elke dag een vraag om even over na te denken wat vrijheid vanuit de bijbel betekent”, zegt zij. “Voor mijn collega’s heb ik bij elke dag een A4-tje ter inspiratie geschreven om het gesprek aan te gaan.” Deze dagopeningenserie mag Opkijken.nl vrijgeven zodat iedereen die wel wat inspiratie kan gebruiken dit kan inzetten. Het is geschikt om als docent, mentor of kringleider te gebruiken bij online ontmoetingen met jongeren maar ook voor persoonlijke bijbelstudie, of in te zetten als ouder/opvoeder tijdens de periode van thuisonderwijs.

 

Hieronder tref je de handleiding voor de docent aan alsmede de Powerpoint-presentatie die daarbij hoort.

 

 

Download hier het document als pdf om te printen (Dagopeningen-Vrijheid.docx)

 

 

Download hier het document als pdf om te printen (Dagopeningen-Vrijheid.pptx)

 

 

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*