De periode waarin we toeleven naar kerst is met eerste advent begonnen. En dat betekent voor veel commissies en werkgroepen dat alle registers geopend mogen worden!

Om je te inspireren delen we een kerstmoment van vorig jaar met je: de lichtjestocht onder begeleiding van Twelve21, na een eigentijdse kerstavondviering in Dalfsen.

“Jong en oud, we genoten met elkaar van prachtige liederen, fantastische begeleiding en al die stralende gezichten van de luisteraars. En dit jaar doen we dat gewoon weer!”, laat de organisatie weten (meer informatie: Facebook Sing-in Dalfsen).

Om je te helpen ook zo’n gave kerstavond te organiseren, heeft Opkijken.nl het materiaal verzameld waarmee deze avond op de kaart is gezet en dit mag je met toestemming van deze organisatie gewoon gebruiken!

 


 

PERSBERICHT

“Kan ik wel de moeder van Gods Zoon zijn? Waarom ik? Jong, onbeduidend… een meisje van geen enkele betekenis. En hoe vertel ik het Jozef?!” Ongetwijfeld spookten er vragen door het hoofd van Maria. En Jojanneke van Asperen (23) probeert op kerstavond de bezoekers in GKv Het Kruispunt Dalfsen mee te krijgen in het verhaal van dit gewone meisje, dat een voorbeeld werd en is. Een voorbeeld in geloof en vertrouwen, ook al ging zij een onzekere toekomst tegemoet.

 

“We hopen met deze insteek het kerstverhaal te laten leven. Het is misschien al vaak verteld en gehoord… door een beeld te schetsen hoe Maria het beleefd heeft, kan het weer een eyeopener worden”, zegt Jojanneke. Zij is lid van de sing-in commissie en vertelt het eigentijdse verhaal in een sfeervol verlichte kerk in twee delen. Ze wordt afgewisseld door de band Twelve21 uit Zwolle. “We proberen het ‘klein’ te houden. Met mooie muziek, zang en een vertelling waarbij ik de schrijfster Francine Rivers als voorbeeld heb genomen. Haar verhalen kennen veel ‘o, ja’-momentjes, van die persoonlijke stukjes waardoor je even wakker geschud wordt. En na de sing-in, die ongeveer een uurtje duurt, volgt een wandelende kerstsamenzang onder begeleiding van muziek en verlicht door fakkels!”

 

Om 20.30 uur vertrekt de zingende stoet vanaf het kerkgebouw naar een appartementencomplex, waar meer mensen zich rond 21.00 uur verzamelen om kerstliederen te zingen. “Iedereen die mee wil zingen, kan aansluiten!”, zegt Jojanneke, “Twelve21 begeleidt ons en we hopen dat veel dorpsgenoten genieten van de kerstvreugde.” De sing-in commissie heeft geflyerd en er hangen posters door het dorp om dit nieuwe initiatief op kerstavond bekend te maken. “Het is mooi dat we op zo’n laagdrempelige manier de boodschap van kerst kunnen laten horen… eigenlijk bijzonder hoe het gelopen is, want vroeger was ik maar een stil, verlegen meisje. Nu vind ik het zelfs leuk en boeiend om op het podium dit kerstverhaal te vertellen. Maria mocht een ‘lichtdrager’ zijn maar wij, allemaal, ook!”

 

PROGRAMMA

Bekijk hier het programma.

Download hier het document als pdf om te printen (Programma-kerst.docx)

 

BEELD

 


 

Op zoek naar meer mooie materialen voor kerst en advent? Bezoek ons kerstdossier, klik op onderstaande banner.

 

 

 

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*