muzikale begeleiding

Dit onderwerp bevat 4 reacties, heeft 5 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Guido van Harten 4 jaren, 8 maanden geleden.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Auteur
  Berichten
 • #16418

  Guido van Harten
  Bijdrager

  Beste Tom,

  Wist je dat de melodie van de Psalmen in ons kerkboek op enkele plaatsen afwijkt van wat er gespeeld wordt in de midi-files?
  Enkele voorbeelden: Psalm 23, 56 en 150.

  Naar aanleiding van deze discussie ben ik op zoek naar midifiles van de juiste melodieën. Bij ons in de kerk hebben we gelukkig nog organisten…

  Vriendelijke groet,
  Guido van Harten

  #16112

  T. Titsing
  Bijdrager

  Beste Geleyn,

  Ik ben lid van de GKv Zeist – de Bilt en wij lopen tegen een vergelijkbaar probleem op. Wij hebben een goede geluidsinstallatie met de mogelijkheid om muziek af te spelen in de kerkzaal (en via onze video-uitzending) en wij kunnen bovendien de teksten van vrijwel alle liederen beamen. Het grootste euvel zit hem echter in goed begeleidingsmateriaal. Wij zijn daar nu nog maar net over aan het nadenken, maar de door Brammie genoemde site geeft ook een link naar http://www.pcorgel.nl/Psalmen.html. Daar zijn mp3 bestanden te vinden van alle 150 psalmen. Je moet dan de ritmische versie hebben en kunt dan ook nog uit een aantal tempo´s kiezen.

  Nu nog op zoek (obv het GKv repertoire) naar begeleidingsmateriaal voor:
  – Gereformeerd kerkboek, de gezangen
  – Liedboek voor de Kerken 2013
  – Opwekking
  – Nieuwere liederen zoals Psalmen voor Nu, Sela, enz. (al kan je via youtube hiervoor ook wel opnamen vinden, wel altijd met vocale begeleiding)

  Laten we elkaar op de hoogte houden, want wij zijn ook erg geïnteresseerd in deze materie.

  Groeten,

  Tom Titsing
  video-/beamteam GKv Zeist-de Bilt

  #14796

  Brammie
  Bijdrager

  Op de site psalmboek staan diverse psalmen en gezangen. De melodie speel ik af op mijn pc en neem het gelijk op als mp3. Dit bestandje koppel in aan het desbetreffende lied in Easy Worship. Op het moment dat je de tekst live op het scherm zet hoor je ook de melodie. De geluidskaart van de beam pc moet natuurlijk aangesloten zijn op het audiosysteem van de kerk.

  #4117

  Lammert
  Bijdrager

  met easy worship kun gelijk met de liederen muziek afspelen. wij hebben daarmee geen ervaring in de praktijk. we wilden het een keer proberen maar toen was er toch een organist gevonden.
  Beamteam gkv Loppersum

  #4077

  gkvzaamslag
  Bijdrager

  Namens de werkgroep muzikale begeleiding in de eredienst van de GKv te Zaamslag het volgende. We zoeken naar mogelijkheden om tijdens de erediensten de gemeentezang te begeleiden met digitale middelen zoals digitale geluidsdragers. Via beamworks beamen wij de psalmen en gezangen met tekst en notenbalk. Omdat het aantal beschikbare organisten en overige muzikanten te schaars wordt willen we kijken of er mogelijkheden zijn om via de beamer oog begeleiding te realiseren. Mogelijk zijn hier in het land ervaringen mee. Graag leg ik deze vraag neer bij het forum beamteams. Mogelijk kan daar de vraag worden opgepakt.
  Geleyn de Putter GKv Zaamslag

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.