Het christelijk geloof is in onze cultuur niet meer vanzelfsprekend. Dat dwingt ons dieper na te denken over hoe, waarom en waartoe mensen betrokken worden bij geloof, bij het koninkrijk van God. En dit heeft onder andere consequenties voor de geloofsoverdracht aan kinderen en jongeren.

Deuteronomium 6 zegt: vertel het je kinderen. Dat gaat om kennis, om rituelen en liturgie, om inbedding in de kerkgemeenschap. En vooral: neem kinderen mee in (jo)uw belevingswereld van het geloof.

Daarom is het thema van de programmering in maart 2020: Samenwerken in geloofsgroei, n.a.v. het symposium Greijdanus Zwolle waar LPB media opnames maakte. De lezing van die avond staat al op Beleefmee.nl, andere opnames en aanvullende materialen zijn te vinden in het dossier op Opkijken.nl.

Programmering maart 2020 – SAMENWERKEN IN GELOOFSGROEI

LEZING: We zijn allemaal raar
Kinderen hebben echte ouders nodig in plaats van perfecte ouders.
Spreker: drs. Bert Reinds
We vinden het lastig om elkaar om raad te vragen want stel dat je kritiek krijgt. Het is jammer dat we nog nauwelijks hebben ontdekt dat wij als mensen juist aan elkaar gegeven zijn om complementair te zijn, om elkaar aan te vullen in plaats van elkaar af te kraken. We hebben het Bijbelse principe van elkaar de voeten wassen nog niet zo goed begrepen. En opvoeden dat gebaseerd is op ‘hebben’ en ‘kunnen’ veroorzaakt toneelgedrag. Veel kinderen spelen toneel en geven toe aan de omgevingsdruk. Waarom? Omdat het ‘hebben’ en het ‘kunnen’ de waarde van de mens bepaalt. Maar het gaat om het ‘zijn’: wie ben jij echt? Deze leerzame lezing vol eyeopeners is nog steeds actueel!
Ga naar de lezing

GAAF
Esmeer
Landschapsfotograaf Henk Janssen en Arnold Lassche zijn bij de bekende pingoruïne van het Esmeer bij Veenhuizen. Henk vertelt waarom dit plekje zo bijzonder voor hem is: “Dit plekje doet me altijd denken aan het moment dat ik hier met mijn oudste zoontje kwam. Het was 1980 en nog niet toegankelijk voor publiek. Het was ook meteen de laatste keer dat ik er was met hem…” Een jaar later verongelukte zijn zoontje. “Nu zit ik vaak op dit bankje en praat met een vrouw van 78 die haar man verloren is. Dan hebben we over het gemis en verlies. Dit mooie plekje inspireerde haar zo dat zij de draad weer kon oppakken!”
Bekijk deze aflevering

DENK EENS MEE…
met Jetze Baas en Anko Oussoren
“Het zit’m niet in leeftijd of kennis en dat je zegt hoe het moet, maar het gaat om jouw levenservaring, jouw verhalen die vertellen wie jij bent en wie God voor jou is.” Jetze en Anko hebben beiden een hart voor jongeren, de kerk en vooral voor God. “Jongeren zoeken naar antwoorden op de vragen: wie ben ik eigenlijk, waar hoor ik bij, waar leef ik voor en waar geloof ik in? Dus luister naar hen, ze willen gezien worden. En van jou horen en zien waarom je gelooft, waarom je in de kerk zit!”
Kijk en denk mee met twee ervaren jongerenwerkers.
Denk mee met Jetze en Anko

MUZIEK
Compilatie Samenzang Friendensstimme 2019
Samen zingen is fijn maar zingen is ook gezond, blijkt uit verschillende onderzoeken. Zingen maakt ook blij want als je zingt heb je geen tijd om te piekeren. En samen zingen zorgt voor saamhorigheid, een verbinding van hart tot hart. Op de Friedenstimme Ontmoetingsdag werd ook tijd gemaakt om als broers en zussen te zingen voor God. Om Hem de eer te geven, om te zingen over Hem en tot Hem.
Geniet en zing mee!

MEDITATIE met gebaren
Ds. Swager houdt in de Victorkerk in Apeldoorn een meditatie, met als thema: Geluk: “Wat is geluk? En wat maakt jóu écht gelukkig? Daarover wil ik met je nadenken met behulp van de bekende gelijkenis van het verloren schaap uit Mattheüs 18:12-14” Wat vertelt deze gelijkenis over geluk? Bekijk de meditatie die ondersteunt wordt met gebaren en ontdek wat écht geluk is!
Ga naar de meditatie met gebaren

Beleefmee.nl brengt geloof en kerk dichtbij. Kijk op het gratis mediakanaal onbeperkt naar christelijke concerten, referaten en andere uitzendingen.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*