‘Ik ben de goede herder,’ zegt Jezus, ‘Ik ken mijn schapen en mijn schapen kennen mij.’ Over de herder zegt Hij: ‘De schapen luisteren naar zijn stem, hij roept zijn eigen schapen bij hun namen en leidt ze naar buiten. Wanneer hij al zijn schapen naar buiten gebracht heeft, loopt hij voor ze uit en de schapen volgen hem omdat ze zijn stem kennen.’

Deze gelijkenis uit Johannes 10 vind ik de mooiste omschrijving van wat je verlangt bij ‘Gods leiding in je leven’. Je wilt heus niet de verantwoordelijkheid voor al je keuzes afschuiven op God, maar je wilt wel zeker weten dat je gaat in het spoor van de Herder. Hoe doe je dat?

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

Lees verder in het dossier over Gods leiding en onze verantwoordelijkheid.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*