Bestaan eco-christenen? Meestal zijn christenen vooral bezig met het werken in Gods Koninkrijk en hoop op het leven na dit leven. Hoe christelijk is dat eigenlijk?

 

De aarde is het huis dat God ons gaf om in te wonen. Maar we maken er een zooitje van. En – we doen vaak liever onze ogen dicht dan dat we zelf iets gaan veranderen.
Want als de waterspiegel stijgt, hebben we in Nederland geen probleem. De dijken worden verhoogd en we zitten weer veilig. Maar in bijvoorbeeld Bangladesh hebben ze daar de centen niet voor. Ook niet voor veel eten, voor vlees (zeer milieuvervuilend, door de CO2 die dieren uitstoten) of voor vakanties, laat staan met het vliegtuig.

 

We doen het in het groot net als in het klein: de vuilnis zet je meestal niet in de woonkamer of de slaapkamer, maar ergens achteraf, waar je het niet ziet en ruikt. Onze levensstijl heeft ZOVEEL nadelen, maar we parkeren dat ergens op een plekje waar we het niet zien.

Wanneer gaan wij, als ambassadeurs van Christus, veranderen? Ook als het je letterlijk iets kost?

 

In de Bijbelstudie / webApp is deze bijbelstudie volledig te lezen. Klik hier om naar de app te gaan en scroll vervolgens naar ‘Eco-christenen’.

 

 

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*