Kijken hoe we God, de mensen en de door God gemaakte wereld recht kunnen doen, is wat Hanna van der Horst, projectleider van Groen Geloven, drijft. “Ik geloof dat we als christenen de opdracht hebben gekregen om de ander lief te hebben en te zorgen voor de schepping. Christenen én kerken zouden daarom in de voorhoede van verduurzaming moeten staan.”

 

Op de foto staat Hanna met een prei in haar handen; een van de weinige groenten in de supermarkt die nog onverpakt te vinden is. “Er wordt zoveel groenten in plastic verpakt, daar erger ik me groen en geel aan. Dat is helemaal niet nodig en zorgt voor heel veel extra afval. Zowel door het plastic zelf dat wordt weggegooid, als door de (te) grote verpakkingen, waardoor de kans bestaat dat mensen niet alles opeten.”

 

Onderzoek de productieketen
Hanna van der Horst is naast projectleider van Groen Geloven ook campagneleider bij Tear. Tear heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Logisch, vindt Hanna: “Door te werken aan duurzaamheid, bestrijd je armoede en onrecht, zowel ver weg, als dichtbij.” Ze legt uit: “Alles wat wij gebruiken, is verbonden met een productieketen. Wanneer we deze ketens onderzoeken, zien we dat er veel misgaat. Mensen aan het begin van deze productieketen worden met grote regelmaat oneerlijk behandeld, er wordt veel meer geproduceerd dan nodig en wij gebruiken veel meer (grondstoffen) dan nodig.”

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*