Win Kriskras door de Bijbel
en laat je net als Meike uitdagen door creatieve opdrachten en proefjes

 

“Het kaft ziet er leuk en grappig uit aan de buitenkant. Als ik er doorheen blader ziet het er fijn uit om te gaan lezen”, zegt Meike de Jong. Ze is tien jaar en heeft ‘Kriskras door de Bijbel’ van Hanna Holwerda in handen. “Ik snapte niet helemaal hoe ik het boek moest gebruiken. Mama heeft het gelukkig uitgelegd. Je kunt elke week kiezen in welke verhalen je zin hebt. En dan een paar avonden hierover lezen en werken. Ik vind het fijn dat de bijbeltekst en de opdrachtjes bij elkaar staan. Dan hoef ik het niet altijd op te zoeken in de bijbel.”

 

De Bijbel is een soort bibliotheek van 66 boeken, vol met spannende verhalen, liefdesverhalen, zeeverhalen, geschiedenis, wetenschap, noem maar op. Dit dagboek laat kinderen vanaf 9 jaar (met hun ouders) de Bijbel op een nieuwe manier ontdekken. En jij kan dit boek ‘Kriskras door de Bijbel’ winnen!
“De opdrachten zijn leuk om uit te proberen of te doen. Ze zijn niet te moeilijk en ook niet te makkelijk. Het lukt niet om ze elke dag te doen maar de meeste dagen wel”, zegt Meike. “Het is soms onhandig omdat ik het liefst in mijn bed mijn boeken lees. En dan moet ik mijn bed uit om iets te tekenen of te knutselen. Of het lukt niet meteen als we spullen moeten kopen voor de opdrachten, zoals bij het graszaad zaaien.”

 

Haar moeder vindt het een tof boek qua vormgeving en opdrachten. Maar wel intensief om het week in week uit vijf dagen te doen. “Je bent er al gauw een half uurtje per dag mee kwijt als je het precies doet. We hebben dan ook niet alles gedaan, soms lukte dat niet. Meike oefent ook voor pianoles in de avond en wil nog graag zelf lezen.” En Meike beaamt dit en zegt: “De opdrachten duren vaak wel lang. Dus ik weet niet of ik deze elke dag blijf doen. Maar de verhaaltjes zijn kort en fijn om te lezen!”

 

NB Het meisje op de foto is niet Meike.

 

Lees hier meer over Kris Kras door de Bijbel.

 

Ik doe mee en ontdek en beleef de Bijbel op een nieuwe manier!

 

 

 

MEEDOEN AAN DE WINACTIE IS NIET MEER MOGELIJK.

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

1 reactie

  • mooi om op allerlei manieren en maniertjes kinderen, jeugdigen en ouderen te helpen om de bijbel te lezen. Waardevol!