Graag delen we een mooie werkvorm met jou, om vanaf Palmzondag toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen. Hieronder tref je uitleg aan voor het maken van een kijktafel. Op deze kijktafel worden in de loop van de Stille Week voorwerpen geplaatst die te maken hebben met de verhalen die bij deze week horen. Zo worden de verhalen concreet en tastbaar. Deze werkvorm is in het bijzonder geschikt voor gezinnen of voor mensen met een verstandelijke beperking.

 

Met de kijktafel maak je het evangelie van het lijden en sterven van de Here Jezus zichtbaar. De kijktafel helpt om het verhaal over zijn lijden en sterven dichterbij te brengen, zodat je het verhaal anders ervaart of er nieuwe dingen over leert.

 

De basis voor de kijktafel maak je zo: je vult een schaal of een dienblad met potgrond of zand en legt er een glas in, dat je ook bedekt met grond/zand. Dit is het open graf, dat de hele Stille Week op de achtergrond aanwezig is. Want we weten: daar loopt het op uit. Alles wat gebeurde in de week voor het sterven van Jezus was erop gericht dat Hij zou gaan sterven, maar ook weer zou opstaan uit de dood!

 

Iedere dag van de Stille Week lees je het verhaal dat bij die betreffende dag hoort (zie het schema dat je onderaan deze pagina kunt downloaden). Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de Bijbel in Gewone Taal, of een kinderbijbel.

Elke dag mag een symbool dat met het verhaal van die betreffende dag te maken heeft op de kijktafel geplaatst worden. De tafel groeit dus in de loop van de week uit tot een tafereel waarin het complete verhaal te zien is.

 

Het leesrooster met de uitleg van de voorwerpen kun je hieronder downloaden. Bij iedere dag zijn ook filmpjes opgenomen. Deze filmpjes zijn allemaal te vinden op Opkijken.nl.

We wensen je een gezegende Stille Week toe!

 

Download hier het document als pdf om te printen (Instructie-kijktafel-Stille-Week.docx)

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*