‘Morgen komt later,

en gisteren is alweer weg.

Dit is vandaag.

Met z’n vreugde en zijn pijn.

Je hoeft maar een ding te doen:

er zijn.’

 

Vakantie! Een tijd van rust, genieten en niks doen. Maar soms is het moeilijk om rustig aan te doen en moeten we onszelf dwingen die rust te pakken. En betrekken we God daar wel voldoende bij?

 

De meditatieserie Rustpunt van Opkijken.nl, geschreven door Mirjam van der Vegt (stiltetrainer en schrijver) kan hierbij helpen! Door ons op Hem te richten en te luisteren naar wat Hij ons wil zeggen, mogen we tot rust komen… dicht bij het hart van God.

 

Kinga Bán zong erover… Mirjam schrijft erover… en als op zaterdag 6 juli de mediatieserie start, ontvang je in de eerste week o.a. dit lied met meditatie via mail.

 

“Met het lied Vandaag wil ik vertellen dat je maar één ding hoeft te doen, en dat is er zijn. Meer vraagt God niet van ons.” Kinga Bán.

Ben jij er?

 

Vanaf zaterdag 6 juli worden de meditaties 8 weken lang verstuurd via mail en op de site van Opkijken.nl geplaatst. Aanmelden kan hier.

 

 


Preview meditatieserie week 1, dag 2:

Present zijn (met lied van Kinga Bán / Vandaag)

 

Maar God, de HEER, riep de mens: ‘Waar ben je?’ (Gen. 3:9)

 

In deze eenvoudige vraag van God ligt al zijn genade verborgen. Hij vraagt niet: Waar was je? Wat heb je nu weer uitgespookt? Ook vraagt Hij niet: Waar zul je zijn? Beloof je dat je dit nooit meer zult doen? Hij vraagt eenvoudigweg of de mens present wil zijn en Hem op dat moment wil ontmoeten. Hij wil dat de mens tevoorschijn komt: waar ben je?

…..

 

Meld je aan om de serie te volgen en ontvang de volledige meditatie in je mailbox!

 

 

 

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*