Het ‘moet’ de mooiste tijd van het jaar zijn, maar niet iedereen geniet van de feestmaand december. Kerstliedjes, kerstlichtjes en kerstdiners…

Toch halen mensen soms opgelucht adem als dit allemaal weer achter de rug is. En de redenen lopen uiteen: er zijn geldzorgen, je maakt de balans op en hebt een moeilijk jaar gehad, misschien door ziekte of doordat iemand je ontvallen is die je dierbaar was. Je krijgt stress van de drukte en last van al die sociale verplichtingen ineens of er is gewoonweg niemand om het ‘gezellig’ mee te hebben.

 

Als jij je niet herkent in deze ‘decemberdepressie’, kijk dan eens om je heen en steek een helpende hand uit naar iemand die het wel moeilijk vindt.

Misschien kan je door alle commercie heen prikken en bemoediging bieden door te wijzen naar het kwetsbare Kind in de kribbe, Gods Zoon die mens werd zoals wij. Hij weet als geen ander hoe moeilijk het leven kan zijn! Maar Hij heeft het gered en redt daardoor ook ons van alle gebrokenheid, wat een zegen…: gezegende kerstdagen!

 

 

Heb je een handreiking nodig of zoek je materialen om de boodschap van kerst te laten klinken? Klik dan op onderstaande banners en ga naar de kerstdossiers op Opkijken.nl!

 

 

 

 

 

 

Kerstdossiers:

Advent en kersthttps://www.opkijken.nl/kerst/

Advent en kerst voor kinderenhttps://www.opkijken.nl/kerst-voor-kinderen/

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*