Ruim 30% van de ouderen is eenzaam. Juist in een levensfase waarin zelfredzaamheid terugloopt en de steun van anderen hard nodig is, overheersen gevoelens van verlatenheid en eenzaamheid. LPB media (Opkijken.nl is onderdeel van LPB media) komt in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding. De kracht van verbinding is te vinden in het samenzijn!

 

Bij eenzaamheid voel je het gemis van verbondenheid met anderen. Zelfs met een goed sociaal netwerk kunnen mensen zich toch eenzaam voelen. Bijvoorbeeld als gevolg van een groot gemis of onvervangbaar verlies. De oorzaken van eenzaamheid verschillen van mens tot mens. Zo had Han (69) geen werk meer en verloor hij iemand die hem dierbaar was. Gesprekken met collega’s maar ook de bezoekjes en een gezamenlijke maaltijd in het weekend ontbraken plotseling in zijn dagelijks leven. Hij werd ziek en depressief: “Soms schaamde ik mij ervoor… een sociaal isolement is niet goed voor een mens en dat was hier ontstaan.”

 

Samen voor verbinding
De kracht van de verbinding is te vinden in het samenzijn! Bijvoorbeeld door nieuwe contacten aan te gaan of bestaande contacten te verbeteren.
Daarom volgen we tien pakketjes met twee koffiekopjes door heel Nederland. Deelnemers ontvangen een pakketje en gaan met de kopjes naar iemand toe om met hem / haar een kopje koffie of thee te drinken. Op de kopjes staan twee vragen om het gesprek op gang te brengen. “We willen via deze manier het omzien naar elkaar stimuleren”, zegt Bernhard Jonker, directeur LPB media. Het koffie-linkmoment wordt vastgelegd met een foto en vervolgens geeft de deelnemer het pakketje door aan de volgende.

 

Koffie-linken
Ook jij kunt meedoen! Je hebt daarvoor niet perse de speciale mokjes nodig. Maak een selfie van het koffie-linkmoment bij degene die je bezoekt en post de foto op social media met #samenvoorverbinding. De mooiste foto wint een leuke prijs! Meer informatie vind je op de website www.samenvoorverbinding.nl.

“Door samen koffie-linkmomenten te beleven, ontstaat er verbinding met elkaar. LPB media wil op deze manier onderlinge betrokkenheid en levensinvulling concreet maken in het dagelijks leven. Maar ook met onzichtbare draadjes zijn wij verbonden met elkaar: in Christus!”

 

Digitaal verbonden
Door LPB media blijven ouderen digitaal verbonden. Ook als iemand niet in staat is om naar de kerk te gaan, is geloofstoerusting mogelijk. Op het Beleefmee.nl plaatst LPB media lezingen, concerten, geloofsgesprekken en discussies. LPB media is de schakel tussen geloof, kerk en ouderen.

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*