“Ik voel me eigenlijk al jaren erg eenzaam in de kerk. Ik vind het moeilijk om daar over te praten. Het is een bron van verdriet. Dat merk ik ook tijdens de kerkdiensten. Ik heb het gevoel dat we er niet echt bij horen. Het zit me vaak hoog. Vooral als er bepaalde liederen worden gezongen, waarin de onderlinge betrokkenheid wordt bezongen.” Mirthe.

 

Het verhaal van Mirthe is te vinden in dossier Eenzaamheid op Opkijken.nl. En zoals Mirthe voelen meer mensen zich, juist op zondag, niet verbonden.

Besteed aandacht aan het onderwerp tijdens de Week van Eenzaamheid en zoek de verbinding met gemeenteleden zoals Mirthe!

 

LPB Media, waar Opkijken.nl en Beleefmee.nl onderdelen van zijn, is volop in actie voor verbinding en tegen eenzaamheid en aangemeld in het Netwerk Samen tegen eenzaamheid. “We hebben op 9 juni een actiedag gehouden: Samen voor verbinding. De interviews over eenzaamheid, die op deze dag gehouden zijn, vind je op Beleefmee.nl. Ook is een koffie-linkactie gestart waarmee we het omzien naar elkaar stimuleren. Op www.samenvoorverbinding.nl is meer informatie over deze actie te vinden”, laat het team van LPB media weten.

 

“We hopen natuurlijk dat kerken aandacht besteden aan het onderwerp, met name in de week tegen eenzaamheid van 27 september tot en met 6 oktober 2018. Voor de kerkdienst is op Opkijken.nl de preekschets van ds. Gerard Nederveen te vinden. Deze preek is vrij te gebruiken. Gecombineerd met het andere materiaal dat in het dossier Eenzaamheid aangeboden wordt, is het heel goed mogelijk om ‘eenzaamheid’ centraal te stellen in de gemeente. Bedenk hierbij activiteiten om elkaar te ontmoeten en betekenisvolle contacten te leggen. Zodat de eenzaamheid verdreven wordt met warmte, voor mensen zoals Mirthe.”

 

“Het doel van mijn verhaal is zeker niet om te klagen of zielig te doen. Ook niet om alleen maar kritiek op anderen te hebben. Maar ik hoop dat er ogen door geopend zullen worden en mensen de schroom om op iemand af te stappen, aan de kant durven te zetten!” (Mirthe)

 

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*