De komende periode zullen we weer gedeeltelijk naar de kerk kunnen gaan. Dit heeft een behoorlijke impact op ons allemaal, ook op de kinderen! Juist in deze tijd kun je als kerkgemeenschap ook hen tot steun zijn. Nu gezinnen thuis kerk-zijn vieren en voornamelijk aangewezen zijn op online-diensten, is het van belang om deze kleine ‘gemeenschappen’ te steunen en persoonlijk aan te spreken. Het is een extra uitdaging om ook voor de kinderen goed te zorgen!

 

Opkijken.nl geeft daarom in deze mini-serie tips aan predikanten, kinderwerkers en ouders/opvoeders. Met als doel dat ook de kinderen zich gezien weten door de kerk als vertegenwoordiger van God en dat zij kunnen blijven groeien in kennis, geloof en toewijding aan onze Heer Jezus Christus.

 

 

Reactie uit de praktijk: Met tienerogen kijken naar de schepping

 

“Ik stond eens op een heuvel en zag de mist door de bomen heen, zo’n gááf plaatje! Ik kon het alleen niet vastleggen… de mist verdween”, zucht Anoeska, maar dan lacht ze: “Als het me wel lukt met m’n tweedehands Canon-camera, word ik daar echt blij van!” Anoeska is veertien jaar en heeft zich in Corona-tijd vermaakt met het fotograferen van allerlei mooie momenten. “Als ik me verveelde liep ik gewoon de tuin in met mijn camera. Ik weet waar het knopje zit en daar red ik me mee, maar later wil ik wel graag leren over fotografie en er meer mee doen. Want het is fijn om te ontdekken hoe mooi alles gemaakt is. Als ik druk ben met het plaatje kan ik ineens zó onder de indruk zijn van wat ik zie.” Anoeska mag vooral graag bloemen fotograferen: “Foto’s die lelijk zijn doe ik meteen weg. Maar met bloemen lukt het meestal wel, die zijn zo kleurrijk. Van een paardenbloem in de steeg tot een bijzondere bloem op vakantie in Frankrijk, zo mooi! Als ik mijn camera niet bij mij heb, maak ik foto’s met mijn mobiel want daar zit ook een goede camera op. Maar als ik met mijn ouders ga wandelen in het bos of zo, dan neem ik altijd mijn camera mee.”

 

Anoeska houdt van de natuur en ze wil later graag reizen. “Toen ik voor de eerste keer het vliegtuig instapte, op vakantie naar Turkije, vond ik dat best eng. Maar toen ik uit het raampje keek, vond ik het juist gaaf: de wolken en alles op aarde dat kleiner en kleiner werd…”, en ze zegt: “Nee, niet veel mensen weten dat ik graag foto’s maak. Meestal maak ik ze ook voor mij alleen. Maar als je hoog in een flatje zit, alleen grijze gebouwen ziet en niet naar buiten kunt, dan geven mooie natuurfoto’s toch een kijkje in de wereld van God! Daarom wil ik ze graag delen.”

 

Anoeska heeft foto’s gemaakt die passen bij de scheppingsdagen: “We kunnen niet naar de kerk door corona maar als je ziet wat God gemaakt heeft… dan is Hij altijd heel dichtbij!”

 

 

 

1e dag – Licht met 4e dag – Lichtdragers, 2e dag – Scheiding wateren met 5e dag – Leven in de wateren, 3e dag – Droog land met 6e dag – Leven op het droge en 7e dag – Rustdag.

 

 

Ben jij 12-16 jaar en in deze coronatijd ook creatief bezig met het geloof? Maak jij foto’s net als Anoeska? Of misschien teken, verf of klei jij graag? Maak jij muziek of dans je? Laat het ons weten door een foto of filmpje te mailen naar: info@opkijken.nl.

 

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*