Marloes Jedidja schreef een superleuk kinderboek ‘De tijdmachine van oom Boaz’. Opkijken.nl ontving dit leesboek van de uitgever en heeft haar volgers gevraagd om een recensie. Sem (9) en Joy (7) zijn met hun moeder Joke van der Boon in de spannende avonturen van Jasmijn en Wouter gedoken.

In dit artikel lees je wat zij van dit kinderboek vinden! Wil jij dit boek ook graag lezen en een tijdreis naar Noach meemaken? Doe dan mee met de winactie onderaan deze pagina!

 

Recensie

De tijdmachine van oom Boaz is een heerlijk boek dat je meeneemt in een fantasiereis die eigenlijk ook weer heel realistisch en vooral leerzaam is.

Marloes Jedidja Aben is er goed in geslaagd om in dit boek de fantasie van de kinderen te prikkelen en tegelijk gebruik te maken van het eeuwen oude bijbelverhaal van Noach.

 

Wouter en zijn zusje Jasmijn logeren in de zomervakantie bij hun oom Boaz en tante Mirjam. Oom Boaz is boer, maar is ook uitvinder! Daar gaat het vooral over in dit boek. En wat wil nu, juist in de zomervakantie als Wouter en Jasmijn er zijn is zijn nieuwste uitvinding, de tijdmachine klaar! Natuurlijk gaan zij deze samen testen!

De tijd wordt ingesteld op 4000 jaar terug, naar de tijd van Noach. Oom Boaz wil heel graag met Noach praten. Dit is zijn kans! Wat heerlijk dat dit ook echt lukt! Een geweldig hoogtepunt in het boek. En tegelijkertijd zo eenvoudig beschreven alsof het iets alledaags is. Erg mooi gedaan!

Prachtig omschreven hoe de ontmoeting met Noach en zijn familie dan ook werkelijkheid wordt en welke gesprekken er plaats vinden. De verschillen tussen toen en nu. Wijze lessen voor kinderen en voor volwassenen! Noach die zo dichtbij God leeft en dit doorgeeft aan zijn familie.

 

In het begin lijkt het een wat te kinderlijk boek, maar na een paar hoofdstukken valt dit erg mee en is het echt een boek voor kinderen vanaf 7 jaar. Er hadden iets meer illustraties in mogen zitten en ook de hoofdstukken hadden een titel kunnen hebben om het geheel wat aantrekkelijker en professioneler te maken. Maar ondanks dit, hebben we dit boek met heel veel plezier gelezen. De kinderen hebben dit al helemaal niet gemist.

 

Mocht je denken, dit verhaal gaat over het verhaal van de zondvloed, dat is niet het geval, het gaat vooral over de persoon Noach en zijn familie. Over de tijd waarin zij leefden. Natuurlijk komt de zondvloed ook ter sprake en worden hier vragen over gesteld, maar dat is niet het belangrijkste.

 

Sem (9 jaar) vond het mooiste van dit boek dat hij nu meer over Noach zélf leerde, Noach leert van mensen uit ‘onze tijd’ en andersom Joy (7) was blij dat het echt een stoer boek was voor jongens én meisjes en vond het leuk om te leren over een tijdmachine.

 

 

De tijdmachine van oom Boaz 

Door: Marloes Jedidja Aben

Illustraties: Cartoonsenzo (Arjen Niezen)

Uitgeverij: Triple Boeken

 

 

Winactie

‘De tijdmachine van oom Boaz’ is een boek voor kinderen vanaf 7 jaar. Al lezend worden kinderen meegenomen in het evangelie van de Here Jezus en het geweldige plan dat God heeft met jong en oud. En dit boek kan je nu winnen! Doe mee met de winactie van Opkijken.nl en vul je gegevens in.

Het is niet meer mogelijk om mee te doen aan de winactie!

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*