“Je schrijft dat Jezus volgens jou een groot profeet was. Ik geloof dat Hij veel meer was dan dat!” André de Kievit correspondeert met een cursist die meer van de bijbel wilt weten. De bijbel is een oud boek, geschreven in een tijd en een cultuur die op veel punten niet meer te vergelijken is met onze samenleving. Dat maakt de bijbel zonder meer een ingewikkeld boek. De Bijbelcursus wil de bijbel toegankelijk maken voor iedereen. Ongeacht je achtergrond, cultuur of herkomst biedt de Bijbelcursus je de mogelijkheid meer te leren over de bijbel.

 

André werkt bij Opkijken (onderdeel van LPB media). Hij is verantwoordelijk voor het portal ‘gelovig leren’. In dit portal vind je o.a. de Bijbelcursus, de Emmaüscursus, dagopeningen, en de Bijbelstudie webapp. “Ik coördineer de Bijbelcursus en ik plaats Bijbelstudies in de webapp. Daarnaast verzorg ik de ‘startpagina-gereformeerd’. Het is leuk en mooi en zinvol om samen met anderen een vindplaats te creëren voor geloof-zoekers en voor werkers in de kerk”, zegt hij, “De bijbelcursus is de digitale versie van ‘Geschenk uit de hemel’. Een prachtige cursus, die de cursist laat kennismaken met het christelijk geloof en die je helpt om je in 25 lessen de basisbeginselen van het geloof bij te brengen. Een cursist kan er alleen doorheen gaan, maar hij of zij kan ook online-begeleiding vragen. Als coördinator van de Bijbelcursus vraag ik dan een begeleider om contact te leggen met de cursist die zich hiervoor aanmeldde.

Bij alle lessen hebben we filmpjes gevoegd, die het onderwerp dat aan de orde is toelichten of een praktische toepassing geven.”

 

Als iemand meer van de Bijbel of van het christelijk geloof wil weten is het vaak een zoektocht waar je moet beginnen. Op een speelse manier neemt deze cursus je mee in die ontdekkingstocht. Elke les bestaat uit drie onderdelen, waarmee wordt bereikt dat je wordt binnen geleid in drie verschillende aspecten van het geloof. Verder is de cursus behoorlijk compleet en eerlijk in het benoemen van allerlei zaken. “Het zou voor elke gelovige goed zijn om elk jaar de hele cursus een keer te lezen”, meent André, “De cursisten zijn zonder uitzondering enthousiast. Tussentijdse evaluatie komen altijd positief uit. Er is zelfs een cursist die na beëindiging van de cursus om een certificaat heeft gevraagd!”, lacht hij tevreden.

 

 

Nieuwsgierig geworden? Klik hier om meer te lezen over de bijbelcursus.

 

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*