Geloven in corona-tijd – hoe dan? We missen de bijeenkomsten op zondag en doordeweeks en we worden voor ons persoonlijk geloof teruggeworpen op onszelf. Hebben we de energie en het doorzettingsvermogen om zelf actief te blijven bouwen aan onze persoonlijke relatie met God? Met een nieuwe serie landelijke kerkdiensten sluit LPB media aan bij de podcastserie 40 dagen hier & nu en samen staan we stil bij acht van deze levenslessen om Jezus te volgen hier en nu.

 

Op www.lpbmedia.nl/pasen2021 is meer informatie te vinden over deze landelijke kerkdiensten. Tijdens iedere viering staat steeds één praktische levensles centraal. Voorganger Theodoor Meedendorp start en sluit aan op de levenslessen 1 en 2 ‘Ga erop uit en wees tot een zegen’. Zijn preek op de eerste zondag in lijdenstijd is getiteld: Ben jij een zegen?

Ook de predikanten Maikel de Kreek, Jasper Klapwijk en Jaap van den Bos vertellen ons over de ‘gereedschappen’ die helpen om het geloof te ondersteunen en te doen groeien. Het zijn deze levenslessen die, wanneer ze ons leven steeds meer vormen, ons helpen om Jezus te volgen op de weg van liefde.

 

“Er is zoveel dat onze aandacht vangt en zoveel waardoor we ons laten opjagen. Het is een keuze je niet te laten meeslepen en bewust rust te zoeken bij Jezus. Het bijzondere is dat die ‘rust’ zo ongeveer synoniem is aan ‘leven’. Je leeft er van op, zeg maar.” ds. Jaap van den Bos.

 

40 dagen hier & nu 2021 is een initiatief van het Diaconaal Steunpunt, het Missionair Steunpunt, Opkijken, Verre Naasten en Lume in samenwerking met LPB media. De kerkdiensten worden in lijdenstijd, op Goede Vrijdag en Pasen uitgezonden, van zondag 21 februari tot en met 28 maart 2021. Deze diensten beginnen om 10.30 uur via Beleefmee.nl, de Facebookpagina van Beleefmee.nl en het YouTubekanaal LPB media en worden ondersteund door gebaren.

 

Ga voor meer informatie over deze serie voor lijdenstijd en Pasen naar: lpbmedia.nl/pasen2021.

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*