De voorbereidingen voor de podcastserie zijn in volle gang. Woensdag 26 februari is het zover: dan begint de 40-dagentijd en gaat de podcast van start. We geven je een kijkje achter de schermen.

 

Ssst… stilte! Tijdens de geluidsopnames van de podcast 40 dagen hier & nu lopen andere medewerkers letterlijk op hun tenen door de gang.

Michael Krooneman loopt stage bij LPB media en neemt alle geluiden op… ja, ook als iemand kucht of z’n neus snuit. Dat moet Michael dan ‘wegfilteren’ zodat de luisteraars geen gekke dingen horen. Hij zegt: “Ik hoop dat het net als vorig jaar een groot succes wordt. Je hoort op school vaak: insta, spotify en soundcloud en met zo’n podcast bereik je misschien ook jongeren. Dat hoop ik tenminste wel, ook wat betreft de platforms Beleefmee.nl en Opkijken.nl van LPB media… hoe gaaf is het als we er jongeren bij betrekken!”

 

Nanda Langkamp, eindredacteur van Opkijken.nl is één van de auteurs: “Het is bijzonder om ook dit jaar weer mee te mogen werken aan een podcastserie voor de 40-dagentijd! Dit jaar is 40 dagen hier & nu groter: er hebben zich maar liefst zes organisaties aan het project verbonden. De inhoud van de podcasts wordt geschreven door twaalf mannen en vrouwen, ieder met hun eigen achtergrond en insteek.”

 

40 dagen hier & nu is een initiatief van het Diaconaal Steunpunt, het Missionair Steunpunt, Opkijken, Verre Naasten, Lume en het diaconaal bureau van de CGK. “Na aanmelding ontvang je vanaf 26 februari tot en met eerste paasdag zes keer per week een bericht met een link naar de pagina waar je de podcast van die dag kunt beluisteren. Uiteraard kun je ook luisteren via Spotify of je favoriete podcast-app”, laten de initiatiefnemers weten. “

40 dagen hier & nu verbindt jouw dagelijkse leven met Gods wereld. De podcast biedt een afwisselende inhoud die kan bestaan uit een overdenking, een bijbeltekst, een verdiepingsvraag, een lied of een kort gebed. Ook krijg je regelmatig een praktische suggestie of een leuke uitdaging.”

 

Nanda zegt: “Mijn bijdragen beginnen meestal met een voorbeeld uit mijn eigen leven dat ik verbind aan de bijbel. Ik hoop dat de luisteraars daardoor iets van het koninkrijk van God zullen herkennen in hun eigen leven. Om zo samen opgebouwd te worden in geloof en toewijding aan onze Heer Jezus Christus.”

 

Meer informatie en aanmelden: 40dagenhierennu.nl/

 

 

Categorie:

Geen categorie

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*