Portal voor geloofsondersteuning aan mensen met een beperking

 

Bekijk de volgende onderwerpen:

Portal voor geloofsondersteuning aan mensen met een beperking
Dit portal is door onze redactie grotendeels opgezet in samenwerking met José Korsaan . Alle informatie op deze pagina’s is vrij te gebruiken. Graag zelfs! Het is juist onze bedoeling om met dit portal zoveel mogelijk kerken te ondersteunen.

Wanneer je teksten uit dit portal overneemt, verzoeken we je Opkijken.nl duidelijk als bron te vermelden.

 

 

Voor wie?

Deze portal richt zich met name op iedereen die in de kerk onderwijs en begeleiding geeft aan mensen met een verstandelijke of sociale beperking. Catechese, bijbelclub, maatjeswerk en aangepaste diensten voor mensen met een beperking vragen om maatwerk en een goede voorbereiding. We willen je hierbij helpen met informatie, materialen en nuttige links.

 

 

Waarom?

Wij geloven dat iedereen zijn of haar eigen plek in de gemeente mag innemen. Ook mensen die op een of andere manier ‘anders’ zijn, horen er helemaal bij. Sterker nog: we kunnen hen niet missen in de kerk! Ook zij zijn volwaardige leden, met hun eigen gaven en hun eigen unieke functie in het lichaam van Christus.

 

 

 

Hoe?

Ieder mens is uniek. Ook voor het ‘gewone’ onderwijs in de kerk houd je altijd rekening met de groep waarmee je werkt. Voor mensen met een beperking geldt dat nog meer. Je past de bijeenkomst aan op het niveau van de perso(o)n(en) die je voor je hebt. Kies daarom uit deze portal de dingen die aansluiten bij jouw groep of maatje.

 

 

Help mee!

Deze portal wil graag het centrale punt zijn voor alles wat te maken heeft met onderwijs en begeleiding in de kerk aan mensen met een beperking. Mocht jij goede aanvullingen hebben in de vorm van informatie over waardevolle initiatieven, handige websites, goede methodes, enz., laat het ons dan weten. Ook je tips, correcties en aanvullingen zijn van harte welkom. Je kunt reacties mailen naar info@opkijken.nl of via de tip ons! button