De Evangelische Gemeente Bommelerwaard ‘Kerk met Passie’ in Zaltbommel beschrijft waarom bij hen kinderen aan het avondmaal gaan.

 

1.    Inleiding
Binnen de Evangelische Gemeente Bommelerwaard (EGB) staat het Heilig Avondmaal ook open voor de kinderen van de gemeente. Voor sommigen komt dit vertrouwd over, voor anderen geeft dit juist een onwennig beeld. Het is goed om kort stil te staan bij dit onderwerp, zodat het ook duidelijk maakt waar de EGB dit aangaande voor staat.
2.    Toets aan de Bijbel
Bij alles wat we doen binnen de EGB proberen we, voor zover dat mogelijk is, te toetsen aan de Bijbel. Hoewel hetgeen we gewend zijn of hetgeen de traditie ons leert, heel waardevol kan zijn, blijft het van belang om wel steeds de Bijbel als toetssteen te gebruiken.
Soms staan de dingen echter niet letterlijk in de Bijbel, maar kunnen we Gods gedachten wel afleiden uit geschiedenissen of gebruiken uit de Bijbel. Zo staat nergens expliciet verwoord dat het wel of niet is toegestaan om kinderen voor het Heilig Avondmaal uit te nodigen. Daarom zullen we moeten kijken of dit op een andere manier af te leiden is uit gedeelten van Gods Woord.

 

Lees verder op hun website

Terug naar het themadossier.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*