Dementie is een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes, zoals de ziekte van Alzheimer, vasculaire dementie, fronto-temporale dementie en Lewy body dementie. Dementie komt steeds vaker voor want de inwoners van Nederland worden gemiddeld ouder. Het verwijst dan ook naar geestelijke aftakeling op de oude dag.

 

Maar als het verstand aftakelt, betekent dat niet een aftakeling van het geloof in het hart. Iemand met dementie heeft niet meer het verstand tot zijn beschikking om de overwegingen van het hart bewust te overdenken. Ook kan dit niet meer door het spreken geuit worden en kunnen zomaar allerlei nare woorden over iemands lippen komen. Maar God ziet het hart. En Zijn Zoon Jezus, ons voorbeeld, zocht met groot mededogen mensen op die te maken hadden met afbraak, ziekte, afsterving van hun aardse bestaan. Om deze waardevolle, geliefde kinderen van Hem door Zijn genade te helen en op te richten.

 

 

Opkijken biedt een portal voor ouderenwerk aan, waarin werkers in de kerk informatie, tips en handvatten aangereikt krijgen. Klik hier om naar de themapagina over dementie te gaan en verder te lezen.

Terug naar het dossier levend verlies.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*