Op de Ontmoetingsdag op 5 april jl. werd Peter Sinia geïnterviewd voor het programma Denk eens mee door Martinus Bos.

 

Ds. Peter Sinia is predikant van NGK de Proosdij in Ede. In 2018 promoveerde hij op een proefschrift over kinderen aan het avondmaal in de Nederlandse, gereformeerde traditie.

 

Een belangrijke reden om het Avondmaal als de maaltijd van het nieuwe verbond als groten samen met de kleinen te vieren, leest Sinia in Jeremia 6 en 31. In Exodus 12:24 staat dat deelname aan de Pesachmaaltijd ook voor kinderen een goddelijk gebod was. En we moeten 1 Korintiërs 11 weer gaan lezen zoals het bedoeld is.

 

 

 

Deze aflevering is te bekijken via Beleefmee.nl. Maak een gratis account aan en bekijk deze en nog veel meer afleveringen.

De ontmoetingsdag terugkijken kan hier

 

 

 

 

Terug naar het themadossier.

Categorie:

Meer

Tags:

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

1 reactie

 • In de proosdijkerk en (inmiddels) diverse andere gemeenten mogen kinderen aan t avondmaal. De reden die ds Sinia opgeeft is terug te lezen in de genoemde versen. Ik ben niet nieuwsgierig wat de redenen zijn van andere om het te doen , mijn nieuwsgierigheid is meer waarom ( met name de behoudende) het niet doen.
  Gesprek over gehad met een 72 jarige uit de oud gereformeerde gemeenten in Nederland, reden: niet goed genoeg
  Gesprek met een ouderling van de gereformeerde gemeente in Nederland buiten verband waar slechts 3 mensen aangaan: niet de ware bekering hebben gehad
  Gesprek met ds uit de gereformeerde gemeenten in een niet nader te noemen dorp: bij de in sociale controle onder gemeenteleden blijkt dat er nog altijd mensen aangaan die het 1 en ander niet hebben bijgelegd wat er die week vooraf is gegaan
  Ingewikkeld? Misschien wel moeilijk te begrijpen dat we nog altijd niet vragen wat God zou willen, welke “eisen” hij stelt wanneer je goed genoeg bent of de ware bekering hebt ondergaan.
  Ik bid deze broeders dan ook toe dat ze ooit mogen, kunnen en willen aangaan, al is t maar voor 1 keer en dat ze de genade goed laten smaken