"Als we alleen nog regels hebben, zijn we doods geworden" - Opkijken.nl
Menu

“Als we alleen nog regels hebben, zijn we doods geworden”

 

 

 

Jonge reformatorische christenen moeten scherper kiezen tussen kroeg of Bijbelstudie, zeggen de vijf jongeren die met elkaar in gesprek gaan over de kerk van de toekomst.

 

Wordt de kloof tussen jou als christen en je ongelovige buurman in de toekomst groter of kleiner?

Minne: „Als christenen willen we ons leven inrichten in lijn met waarden die in de Bijbel zijn geopenbaard. Die basis delen we steeds minder met de rest van de maatschappij.”

Ds. T.A. Bakker: „Het zou goed zijn als de verschillen groeiden. Ik heb juist het idee dat we als gereformeerde gezindte cultureel een forse inhaalslag maken. We kijken naar de films en beluisteren de muziek van deze tijd.”

Minne: „In Nunspeet hadden we met corona best wat begrafenissen. Mijn vader zette in de bouwput gewoon de overlijdenspreek aan. Zijn collega’s luisterden vol eerbied naar een preek die ze vast niet helemaal hebben begrepen.”

Coen: „Je hoeft niks toe te voegen aan het Evangelie. Dat is de grote kracht. Maar dat geloven we eigenlijk niet, hè? We trappen al snel in de valkuil dat we de kerk aantrekkelijk willen maken voor andere mensen.”

 

 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.

 

Ga naar het dossier ‘De kerk als contrastgemeenschap‘.

 

 

Reageer

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

Send this to a friend