Dag 18

Lezen: Ester 6:1-6

Zondaars treft ellende, rechtvaardigen wacht een beloning. Spreuken 13:21

 

Boemerang

Waarschijnlijk kon de koning niet slapen omdat hij graag wilde weten wat Ester de volgende dag aan hem zou vragen. En als je midden in de nacht wakker bent, kun je beter even gaan lezen. Hij leest in zijn koninklijke dagboek over de aanslag op zijn leven die door Mordechai werd verijdeld. Dat is een supergoede daad, maar blijkbaar heeft hij daarvoor nooit een beloning gekregen. Wie weet sust een gepaste vergoeding hem weer in slaap?

Heb je wel eens een boemerang gegooid? Als je het goed doet is het best leuk, want waar je meestal de bal weer moet gaan halen, komt een boemerang vanzelf naar je terug. Zo werkt het in het leven ook vaak. Als je iets hebt gestolen is de kans groot dat je daarvoor moet boeten. Maar ook positief: je hebt iemand geholpen met verhuizen en diegene zal waarschijnlijk voor jou dan ook iets doen.

Het duurde lang voor de boemerang van Mordechai terugkwam, maar uiteindelijk is het dan zover. Alleen wat is een goede beloning? Als je een cadeau aan iemand wilt geven is het slim om je af te vragen wat jij graag zou willen krijgen. De koning vraagt dat aan Haman en hij volgt die methode. Als Haman had geweten dat het om Mordechai ging, had hij dat natuurlijk nooit gedaan. Hij stond juist op het punt om Ahasveros van zijn executieplannen te vertellen. Ook Haman wordt achtervolgd door zijn plannen, alleen komt de boemerang veel sneller terug.

 

Zingen: Psalm 84:6

 

(Door Almatine Leene, Kracht voor elke dag – bijbelsdagboek 2015, Uitgeverij Vuurbaak)

 

 

 https://youtu.be/F8GGVemMmto

 

 

 

 

De boemerang

 

Het is maar goed God dat soms mijn daden

Niet naar mij terugkomen en me verraden

Want wat ik bedenk is vol haat en venijn

Dank U dat u mij vol liefde leert zijn

 

U vangt mijn verkeerde en vage gedachten

En gooit mij de uwe die steken verzachten

Ik deed eerder alles in eigen belang

Maar U vangt voor mij de boemerang

 

(door Anne Lies Mossel-de Kievit, volg Anne Lies op Facebook)

 

 

 

 

Extra materialen

We hebben op een aparte pagina extra materialen opgenomen waarmee je de meditatieserie kunt verdiepen. Je vindt er o.a. een themanummer van het bijbelstudiemagazine WegWijs, bijbelstudiefilmpjes en filmpjes voor kinderen.

Neem een kijkje en klik hier.