Dag 10

Lezen: Ester 2:19-23

 

Mijn omzwervingen hebt u opgetekend, vang mijn tranen op in uw kruik. Staat het niet alles in uw boek? Psalm 56:9

 

Opschrijven

Als ik iets niet wil vergeten schrijf ik het altijd gauw op een briefje of in mijn mobiel. Doe jij dat ook wel eens? Bijvoorbeeld de boodschappen of je huiswerk? Misschien houd je zelfs wel een dagboek bij. Vaak is het slim om dingen op te schrijven, want voor je het weet vergeet je wat je moet doen, wat je nodig hebt in de supermarkt of wat je hebt meegemaakt in je leven.

Ook koning Ahasveros liet de gedenkwaardige gebeurtenissen in zijn rijk opschrijven om dat later nog eens terug te lezen (Est. 6:1). Uiteraard moest het complot van de twee werknemers die een moord op hem beraamden, maar uiteindelijk zelf werden opgehangen, ook worden genoteerd. Dat de koning er levend vanaf komt had hij te danken aan Mordechai. ‘Toevallig’ hoorde hij dat de lijfwachten Bigtan en Teres plannen beraamden en dit vertelde hij aan Ester, die het vervolgens aan de koning doorspeelde.

De Bijbel is ook een boek waarin gebeurtenissen staan opgeschreven zodat ze onthouden worden. Het zijn niet alleen geschiedenisverhalen van eeuwen geleden, maar ze helpen ons om vandaag de dag niet te vergeten wie God is en voor ons wil zijn. Daarom moeten we ze blijven lezen.

En het is nog mooier dat God zelf ook een dagboek bijhoudt (Ps. 139:16). Van jou. Niet omdat God het anders vergeet of omdat Hij je op je fouten wil wijzen, maar omdat jouw leven voor Hem belangrijk is.

 

Zingen: Psalm 139:7

 

(Door Almatine Leene, Kracht voor elke dag – bijbelsdagboek 2015, Uitgeverij Vuurbaak)

 

 

Bekijk onderstaand filmpje waarin mensen met een verstandelijke beperking Psalm 139 voorlezen.

 

 


 

 
God heeft ieder mens wonderlijk gemaakt en iedereen mag meedoen als volwaardig lid van de gemeente. Voor wie geloofsonderwijs geeft aan mensen met een verstandelijke beperking heeft Opkijken een speciaal portal ingericht met informatie, tips en materialen. Klik hier.

 

 

 

 

Ik heb jou leven opgeschreven

Alles staat er in

Omdat jij mij het einde vindt

En ook een nieuw begin

 

Ik schreef je tranen in mijn boek

Ik ving ze één voor één

En schrijvend ben Ik steeds dichtbij

Ik laat je nooit alleen

 

Jouw glimlach schreef ik zwierig neer

En Ik glimlachte mee

Maar al jouw fouten schreef Ik niet

Die wierp ik in de zee

 

Ik heb jouw leven opgeschreven

Klim maar op mij rug

Dan lopen we naar huis

En lezen alles daar terug!

 

(door Anne Lies Mossel-de Kievit, volg Anne Lies op Facebook)

 

 

 

 

 

Extra materialen

We hebben op een aparte pagina extra materialen opgenomen waarmee je de meditatieserie kunt verdiepen. Je vindt er o.a. een themanummer van het bijbelstudiemagazine WegWijs, bijbelstudiefilmpjes en filmpjes voor kinderen.

Neem een kijkje en klik hier.