Dag 29

Lezen: Psalm 84:1-8

Gelukkig wie wonen in uw huis, gedurig mogen zij u loven.
Psalm 84:5

 

Verlangen

Zou de koster van de tempel er blij mee geweest zijn? Al die vogels die nesten bouwen in dat mooie complex? Het bezorgt hem maar extra schoonmaakwerk. Andere mensen die in de tempel werkten vonden het in elk geval prachtig. Het koor van de tempel is er blij verwonderd over dat zelfs mussen en zwaluwen zich thuis voelen bij de Heer. Geen wonder, zou je zeggen: ze weten wie aan hen het leven gaf. De Heer van het leven trekt hen.

 

Daarin herkennen we als gelovigen het verlangen naar de levende God. Het verlangen om bij Hem te zijn en Hem te loven. Dan ben je pas echt gelukkig. Niet alleen om het fijne gevoel dat zang en muziek geven. Dat kan al geweldig zijn. Maar omdat God zelf je uitnodigt bij Hem thuis te komen. Je hoeft daar geen afstand voor te overwinnen, zoals in de tijd van de psalm. De Heer is dichtbij. Hij heeft de afstand overwonnen. Al biddend mag je bij Hem thuis zijn. Rechtstreeks ben je dan verbonden met de hemel.

 

Toch blijft gelden dat we elke keer die beslissing nemen om naar het huis van de levende God te gaan. Je moet daar soms veel voor opzijzetten en er echt tijd voor nemen. Vakantietijd, als alles verder stil ligt, is misschien een goed moment om daarin te groeien.

Psalmen voor Nu – Psalm 84

Wil je de Opkijken zomerserie volgen? Meld je hier aan en ontvang wekelijks een melding in je mailbox!