Dag 12

Lezen: Filippenzen 3:12-16

In ieder geval, laten we op de ingeslagen weg voortgaan.
Filippenzen 3:16

 

Doelgericht leven

 

Paulus was iemand die Jezus volgde en daarbij alles wat hij van huis uit mee had aan de kant zette. Hij wilde maar één ding: bij Christus zijn. Zijn heiland was zijn leven.
En nog steeds wekt het bewondering als iemand een glanzende carrière opgeeft om zich te wijden aan de dienst van de Heer, bijvoorbeeld in de zending. Je kunt je in vergelijking met zo iemand schuldig voelen: ik lig lekker in de zon, maar hij doet zendingswerk in zijn vrije tijd.

 

Als je zo gelooft, krijgt het iets hijgerigs. Dan is het nooit genoeg. En voor je het weet, val je terug in het soort leven waarvan Paulus nu juist verlost was. Een leven waarin je achter een onbereikbaar ideaal aanrent en niet beseft dat je het allemaal cadeau krijgt van God. Dat was zijn ontdekking: het gaat niet om mij, maar het gaat erom van Christus te zijn. Dat is immers genade. Op die weg zijn we gezet en op die ooit ingeslagen weg gaan we verder.

 

Het mooie daarbij is dat wie doorheeft dat alles hier betrekkelijk is, pas echt kan genieten van de mooie dingen om hem heen. Het hangt niet meer af van die paar weken vakantie. Of van de korte tijd dat je jong bent. Over de tijdelijke dingen van dit leven komt de glans van Gods eeuwigheid te liggen.

 

Met de BOVAG-methode veilig op weg in je leven: Bijbel, Omstandigheden, Verstand, Advies en Gebed.

 

Bovag reclame

 

Wil je de Opkijken zomerserie volgen? Meld je hier aan en ontvang wekelijks een melding in je mailbox!