Dag 27

Lezen: Matteüs 6:24-34

En wat maken jullie je zorgen over kleding? Kijk eens naar de lelies, kijk hoe ze groeien in het veld. Ze werken niet en weven niet.
Matteüs 6:28

 

Gods koninkrijk voorop

Waarom zijn bloemen zo mooi? Niemand weet het. De bijen vinden hun weg ook naar heel gewone bloemetjes. Maar kijk rond als je buiten loopt en verbaas je over zo veel verscheidenheid. Jezus heeft het niet eens over onze gekweekte lelies, maar over wat je gewoon in het veld aantreft. In je eigen tuin noem je dat onkruid.

 

Je moet wel oog hebben voor het wonder van het gewone. Maar dat kun je leren. Dan zie je in een gewone veldbloem hoe mild de Heer is. Die bloem heeft veel meer dan nodig is. Dat is nu typisch God.

 

Jezus gebruikt dit voorbeeld om ons te vragen wat nu echt belangrijk is in het leven. Vertrouw je de Heer zo, dat Hij de enige is? Of heb je stiekem nog andere ijzers in het vuur. Hoe groot denk je eigenlijk van je hemelse Vader. Kijk dan maar eens rond. Gods zorg wordt zichtbaar in de bloemen om je heen, in het geluid van de vogels.

 

Gods koninkrijk is belangrijk, zegt Jezus. Is dat voor ons ook zo? Dan kun je alles loslaten en tot je verwondering merken dat God meer geeft dan je ooit had gedacht.

 

The Rug

Wil je de Opkijken zomerserie volgen? Meld je hier aan en ontvang wekelijks een melding in je mailbox!