Dag 22

Lezen: Psalm 104:19-30

U hebt de maan gemaakt voor de tijden, de zon weet wanneer zij moet ondergaan.
Psalm 104:19

 

Alles op zijn tijd

Het leven kent zijn eigen ritmes. Vakantietijd en drukke perioden wisselen elkaar af. Dag en nacht hebben hun ritme en ieder schepsel heeft zijn plaats daarbij. Psalm 104 plaatst ons midden in die prachtige schepping van God. Hij heeft alles met wijsheid gemaakt. Let maar op hoe alles met alles samenhangt en ieder schepsel zijn plaats heeft.

 

Vaak is het evenwicht in de schepping echter verstoord. In de wereld waarin we leven, komt dat naar voren. Ook daarin, dat het leven steeds drukker wordt. Je voelt je vaak opgejaagd omdat je niet aan dingen toekomt die je wel zou moeten doen. Als je dan ervoor kiest het ritme van werken en rust te verbreken, is de kans groot dat je dat vroeg of laat gaat merken.

 

Deze psalm kan dan op twee manieren helpen. In de eerste plaats omdat de psalm helpt om je ritme vast te houden. Alles heeft zijn tijd. Tijden van drukte mogen gevolgd worden door tijden van rust. Maar ook omdat de psalm zingt over God die dat allemaal in de hand houdt. Zijn Geest bepaalt het begin van de lente. Bij Hem is herstel te vinden als je leven uit balans is geraakt. Hij gaat de aarde genezen van de zonde en de gevolgen daarvan.

 

Wat heeft God gemaakt?

Wil je de Opkijken zomerserie volgen? Meld je hier aan en ontvang wekelijks een melding in je mailbox!