Dag 4

Lezen: Handelingen18:24-28

Toen Priscilla en Aquila hem hoorden, namen ze hem terzijde en legden hem uit wat de Weg van God precies inhield.

Handelingen 18:26

 

Samen op weg

Geloof kan al snel iets massiefs hebben. Net zo onverzettelijk als de bergen die je tijdens vakanties misschien ziet. Hier staan wij voor. Voor welomschreven opvattingen. We zijn daar niet snel van af te brengen. Dat heeft iets moois: je hebt vaste grond onder de voeten.

 

Tegelijk mis je iets. Dat wordt wel duidelijk uit het verhaal dat we lazen. Stel dat Apollos net zo’n massief geloof gehad had. Dan hadden Priscilla en Aquila kunnen praten tot ze een ons wogen, maar was er niets veranderd. Gelukkig komt zijn geloof in beweging. Hij neemt hun onderwijs van harte aan.

 

En dat bijzondere echtpaar dan? Priscilla en Aquila? Staan zij aan het eindpunt van hun ontwikkeling? Ze leggen precies uit wat de Weg inhoudt. Is het echter niet veelzeggend dat het christelijke geloof die bijzondere naam de Weg meekrijgt? Dat spreekt van beweging, van groei, van niet blijven zitten waar je zit. En tegelijk van luisteren, van eerbied voor God die spreekt en ons op weg stuurt. Apollos had alles in zich opgezogen en kon nu vanuit de Schriften laten zien dat Jezus de messias is

 

Het is goed om dat te blijven beseffen. Ons geloof kun je ook aanduiden met de naam de Weg. We zijn samen op weg. Apollos kwam die twee wijze mensen tegen. Wij komen in ons leven weer anderen tegen. Spreken we met elkaar over de Weg?

 

Samen op weg, want samen zijn we sterker! Kijk maar naar dit filmpje….

De Lijn – Krabben

 

Wil je de Opkijken zomerserie volgen? Meld je hier aan en ontvang wekelijks een melding in je mailbox!