Dag 7: Verder op de weg terug

Lezen: Numeri 10:33-36

 

De ark van het verbond met de HEER ging voor hen uit om een rustplaats voor hen te zoeken. Numeri 10:33

 

 

Verder op de weg terug

God trekt mee door de woestijn, meer nog: Hij gaat voorop. Hij is degene die elke keer vooruit gaat om een rustplaats te zoeken voor zijn vermoeide volk. Zijn wolk wijst de weg en jaagt alle vijanden op de vlucht. Het lijkt zo simpel: het enige wat het volk hoeft te doen, is Hem volgen. In Jezus heeft God een rustplaats voor ons allen gemaakt. En ook Hij ging ons voor de woestijn in. Hij versloeg daar onze reuzen op de weg.

Hoe is het momenteel in jouw leven? Mis je rust en vrede? Misschien ben je Jezus dan voorbijgelopen in je jachtigheid. Het is zoals een Joodse man eens zei: ‘Het enige dat dan rest is verdergaan. Verder op de weg terug.’

Jezus geeft ons in zijn woord prachtige beloften als we Hem volgen. Beloften die bijna te mooi lijken om waar te zijn. Neem Jesaja 40:31, waar staat: ‘Wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht: hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar, hij loopt, maar wordt niet moe, hij rent, maar raakt niet uitgeput.’ Het geheim van deze verzen ligt in Jezus zelf. Hij ging ons voor; Hij bereidde die rustplaats. Hoe lang geleden is het dat je daar bij Jezus hebt gezeten om uit te rusten?

 

 

 

(Door Mirjam van der Vegt, Kracht voor elke Dag – bijbelsdagboek 2016, Uitgeverij Vuurbaak.

Meer over Mirjam: mirjamvandervegt.nl.)