Dag 22: Het onzichtbare in zicht brengen

Lezen: Prediker 9:13-18

 

Maar niemand schonk aandacht aan die onbeduidende persoon. (Prediker 9:15)

 

 

Het onzichtbare in zicht brengen

Als je de politiek in wilt, moet je goed gebekt zijn. Er lopen daar namelijk veel mensen rond die goed van de tongriem zijn gesneden en zelfs de meest wilde plannen op de agenda kunnen krijgen. Naar kalme woorden van wijze mensen aan de zijlijn wordt soms niet geluisterd.

Ook in de kerk kan dit gebeuren. Er zijn mensen die aan de zijlijn lijken te staan. Ze zeggen niet veel, bekleden geen belangrijke posities. Het kan een oude vrouw zijn die elke dag vasthoudend bidt en wijsheid van God ontvangt. Maar ze krijgt geen gehoor, want ze praat wat moeilijk en daarom neemt niemand haar serieus. Ooit sprak ik zo iemand. Het bleek dat ze een glasheldere analyse had en een rotsvast vertrouwen in God.

Er was iets misgegaan in de kerk en iedereen liep onrustig rond. Zij was de kalmte zelf. Maar niemand vroeg haar iets. Ook ging er niemand bij haar zitten om de rust en wijsheid der jaren tot zich te nemen. Toen werd de vrouw ernstig ziek. Door een groot wonder bleef ze in leven en had iedereen ineens belangstelling voor haar verhaal. Er was een wonder nodig om haar in beeld te krijgen. Sinds de dag van haar wonderlijke genezing wordt ze vaker gevraagd om mee te bidden als er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden in de kerk.

 

Kijk eens met andere ogen: wie heb jij niet in zicht?

 

 

 

 

(Door Mirjam van der Vegt, Kracht voor elke Dag – bijbelsdagboek 2016, Uitgeverij Vuurbaak.

Meer over Mirjam: mirjamvandervegt.nl.)