Opkijken.nl https://opkijken.nl Tue, 20 Apr 2021 12:45:44 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.20 Profetie, wat moet ik ermee? https://opkijken.nl/profetie-moet-ermee/ https://opkijken.nl/profetie-moet-ermee/#respond Tue, 20 Apr 2021 12:45:44 +0000 http://opkijken.nl/?p=39495 Bemoedigingsmoment met Jacob Folkerts, voorganger van de Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten. 14 januari 2021.

The post Profetie, wat moet ik ermee? appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Bemoedigingsmoment met Jacob Folkerts, voorganger van de Vrije Baptistengemeente Bethel te Drachten. 14 januari 2021.

The post Profetie, wat moet ik ermee? appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/profetie-moet-ermee/feed/ 0
Waarom de Bijbel? https://opkijken.nl/waarom-de-bijbel/ https://opkijken.nl/waarom-de-bijbel/#respond Tue, 20 Apr 2021 12:37:20 +0000 http://opkijken.nl/?p=39492 Wat geloof jij over de Bijbel? Geloof je echt dat dit boek van God komt? Net zo overtuigend als wanneer je Gods stem zou horen? Misschien behandel jij dit materiaal met iemand die (nog) niet gelooft, maar er wel over wil nadenken. Dan wil je op dat punt beginnen. Niet bij de veronderstelling dat de […]

The post Waarom de Bijbel? appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Wat geloof jij over de Bijbel? Geloof je echt dat dit boek van God komt? Net zo overtuigend als wanneer je Gods stem zou horen?

Misschien behandel jij dit materiaal met iemand die (nog) niet gelooft, maar er wel over wil nadenken. Dan wil je op dat punt beginnen. Niet bij de veronderstelling dat de Bijbel het gezaghebbende, onfeilbare Woord van God is. Als iemand dat niet gelooft, moet je beginnen waar hij zich bevindt.

Maar je doel is dat hij gaat beseffen (en vooral iemand die Christus al volgt): ‘Dit boek gaat niet over mogelijke opties om te overwegen, maar over bevelen om te gehoorzamen.’ Help hen het doel van de Bijbel te begrijpen. Daar gaat deze les grotendeels over. Opdat zij inzien: ‘Dit boek is niet bedoeld als antwoordenboek voor al onze vragen.’

En vertrouw erop dat de Heilige Geest je in de juiste richting zal leiden. Als jij naar deze waarheid zoekt, zal God die aan jou geven. En geniet met volle teugen van het bestuderen van Gods Woord.

The post Waarom de Bijbel? appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/waarom-de-bijbel/feed/ 0
Jezus, de Messias https://opkijken.nl/jezus-de-messias/ https://opkijken.nl/jezus-de-messias/#respond Tue, 20 Apr 2021 12:17:32 +0000 http://opkijken.nl/?p=39489 Veel mensen zien de prachtige overgang van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament niet. Vanaf Genesis lees je over de offerdienst, de verzoening, het Pascha, al de profetieën… En dan verschijnt Hij. De Messias verschijnt op dit moment van overwinning. Dit is er al vanaf het begin, dit is een belofte, dit is de […]

The post Jezus, de Messias appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Veel mensen zien de prachtige overgang van het Oude Testament naar het Nieuwe Testament niet. Vanaf Genesis lees je over de offerdienst, de verzoening, het Pascha, al de profetieën… En dan verschijnt Hij. De Messias verschijnt op dit moment van overwinning.

Dit is er al vanaf het begin, dit is een belofte, dit is de Messias. Dit maakt de Schrift zo mooi.

The post Jezus, de Messias appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/jezus-de-messias/feed/ 0
Getuigenis over bijzondere geestelijke ervaringen https://opkijken.nl/getuigenis-bijzondere-geestelijke-ervaringen/ https://opkijken.nl/getuigenis-bijzondere-geestelijke-ervaringen/#respond Tue, 20 Apr 2021 12:07:33 +0000 http://opkijken.nl/?p=39484 Laat u niet afbrengen van de eenvoud die in Jezus Christus is.

The post Getuigenis over bijzondere geestelijke ervaringen appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Laat u niet afbrengen van de eenvoud die in Jezus Christus is.

The post Getuigenis over bijzondere geestelijke ervaringen appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/getuigenis-bijzondere-geestelijke-ervaringen/feed/ 0
Bijbelse houding tegenover profetie https://opkijken.nl/bijbelse-houding-profetie/ https://opkijken.nl/bijbelse-houding-profetie/#respond Tue, 20 Apr 2021 11:52:27 +0000 http://opkijken.nl/?p=39480 Doof de Geest niet uit en veracht niet de profetieën die hij u ingeeft. Onderzoek alles, behoud het goede en vermijd elke kwaad, in welke vorm zich ook voordoet. 1 Tess 5:19-21

The post Bijbelse houding tegenover profetie appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Doof de Geest niet uit en veracht niet de profetieën die hij u ingeeft. Onderzoek alles, behoud het goede en vermijd elke kwaad, in welke vorm zich ook voordoet. 1 Tess 5:19-21

The post Bijbelse houding tegenover profetie appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/bijbelse-houding-profetie/feed/ 0
Corona en eindtijd (Bottenbley en Pool) https://opkijken.nl/corona-en-eindtijd-bottenbley-en-pool/ https://opkijken.nl/corona-en-eindtijd-bottenbley-en-pool/#respond Tue, 20 Apr 2021 11:48:02 +0000 http://opkijken.nl/?p=39478 Dit seminar was onderdeel van het programma van de digitale Pinksterconferentie 2020. Riekelt Pasterkamp is freelance journalist, presentator van onder andere Family7. Riekelt is ook debatleider en fotograaf. Jan Pool was senior voorganger van Shelter Haarlem. De laatste jaren raakte hij betrokken bij landelijke bedieningen en is hij een mentor en inspirator geworden voor vele […]

The post Corona en eindtijd (Bottenbley en Pool) appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Dit seminar was onderdeel van het programma van de digitale Pinksterconferentie 2020.

Riekelt Pasterkamp is freelance journalist, presentator van onder andere Family7. Riekelt is ook debatleider en fotograaf.

Jan Pool was senior voorganger van Shelter Haarlem. De laatste jaren raakte hij betrokken bij landelijke bedieningen en is hij een mentor en inspirator geworden voor vele leiders. Dit heeft hij uitgewerkt in stichting Hrtlink. Een plek waar mensen verbonden met Gods hart elkaar mogen ontmoeten.

Orlando Bottenbley is de voormalig predikant van de Vrije Baptistengemeente Bethel. Na zijn afstuderen is hij betrokken geweest bij het stichten van baptistengemeenten in Sneek, Heerenveen en Franeker. Als voorganger van de Vrije Baptistengemeente in Drachten zag hij de gemeente groeien van 60 leden naar 2700. Ook is hij te zien als vaste presentator bij het EO programma De Kapel.

The post Corona en eindtijd (Bottenbley en Pool) appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/corona-en-eindtijd-bottenbley-en-pool/feed/ 0
Is corona een teken van de eindtijd? (bijbelstudie Matt. 24) https://opkijken.nl/is-corona-teken-eindtijd-bijbelstudie-matt-24/ https://opkijken.nl/is-corona-teken-eindtijd-bijbelstudie-matt-24/#respond Tue, 20 Apr 2021 11:43:50 +0000 http://opkijken.nl/?p=39475 Vragen ter bespreking bij de Bijbelstudie over Mattheus 24:1-14: 1. Hoe kunnen wij beoordelen of een profetie waar is of vals? 2. Bent u/jij er bang voor dat je door valse profetie wordt meegesleept? Kun je jezelf er tegen wapenen/beschermen? 3. Voor de kinderen: denk jij er weleens aan dat de Heere Jezus een keer […]

The post Is corona een teken van de eindtijd? (bijbelstudie Matt. 24) appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Vragen ter bespreking bij de Bijbelstudie over Mattheus 24:1-14:

1. Hoe kunnen wij beoordelen of een profetie waar is of vals?

2. Bent u/jij er bang voor dat je door valse profetie wordt meegesleept? Kun je jezelf er tegen wapenen/beschermen?

3. Voor de kinderen: denk jij er weleens aan dat de Heere Jezus een keer terugkomt? Zou je dat mooi vinden of juist niet? Hoe stel je je het leven voor als Jezus is teruggekomen?

4. Voor de kinderen: wat doet deze tijd van corona met jou? Vind je het fijn omdat je veel thuis bent of vind je dat juist moeilijk en geeft het veel spanning/ruzie? Ben je bang voor het coronavirus voor jezelf of voor je opa of oma? Lig je er wel eens aan te denken in bed?

5. Welke plaats neemt Israël in voor u op weg naar de wederkomst?

6. Ervaart u het coronavirus als een teken van de (eind)tijd?

7. Duurt de wederkomst nog lang denkt u? Maakt u dat blij/bang/verdrietig?

8. Wat hebt u/jij geleerd in deze coronacrisis over uzelf/het leven/God?

The post Is corona een teken van de eindtijd? (bijbelstudie Matt. 24) appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/is-corona-teken-eindtijd-bijbelstudie-matt-24/feed/ 0
Wie is God? #Geloofsvraag​ https://opkijken.nl/is-god-geloofsvraag%e2%80%8b/ https://opkijken.nl/is-god-geloofsvraag%e2%80%8b/#respond Mon, 19 Apr 2021 15:50:30 +0000 http://opkijken.nl/?p=39433 Wie is God? Op deze vraag geven we, met behulp van jullie antwoorden op “God is…”, antwoord.

The post Wie is God? #Geloofsvraag​ appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Wie is God? Op deze vraag geven we, met behulp van jullie antwoorden op “God is…”, antwoord.

The post Wie is God? #Geloofsvraag​ appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/is-god-geloofsvraag%e2%80%8b/feed/ 0
Hoe houd ik het geloven vol als mijn ouders het belachelijk vinden? #geloofsvraag​ https://opkijken.nl/hoe-houd-geloven-als-ouders-belachelijk-vinden-geloofsvraag%e2%80%8b/ https://opkijken.nl/hoe-houd-geloven-als-ouders-belachelijk-vinden-geloofsvraag%e2%80%8b/#respond Mon, 19 Apr 2021 15:46:31 +0000 http://opkijken.nl/?p=39431 Vraag: Hoe houd ik het geloven vol als mijn ouders het belachelijk vinden? Bekijk nu de video waarin een antwoord wordt gegeven door ds. Orlando Bottenbley.

The post Hoe houd ik het geloven vol als mijn ouders het belachelijk vinden? #geloofsvraag​ appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Vraag: Hoe houd ik het geloven vol als mijn ouders het belachelijk vinden? Bekijk nu de video waarin een antwoord wordt gegeven door ds. Orlando Bottenbley.

The post Hoe houd ik het geloven vol als mijn ouders het belachelijk vinden? #geloofsvraag​ appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/hoe-houd-geloven-als-ouders-belachelijk-vinden-geloofsvraag%e2%80%8b/feed/ 0
Wat is zonde? #geloofsvraag https://opkijken.nl/is-zonde-geloofsvraag/ https://opkijken.nl/is-zonde-geloofsvraag/#respond Mon, 19 Apr 2021 15:41:16 +0000 http://opkijken.nl/?p=39428 Via WhatsApp kregen we een vraag over zonde. Deze vraag hebben we kort samengevat tot: Wat is zonde?

The post Wat is zonde? #geloofsvraag appeared first on Opkijken.nl.

]]>
Via WhatsApp kregen we een vraag over zonde. Deze vraag hebben we kort samengevat tot: Wat is zonde?

The post Wat is zonde? #geloofsvraag appeared first on Opkijken.nl.

]]>
https://opkijken.nl/is-zonde-geloofsvraag/feed/ 0